Divendres 7 maig 2021

Calvet diu que la Generalitat té una “oferta immillorable” de terreny públic per a una fàbrica de bateries prop de Seat

El conseller subratlla que "Europa demana que els fons Next Generation s'apliquin amb intel·ligència"

|

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat aquest dimecres que la Generalitat disposa d’una “oferta immillorable” de terreny públic per ubicar una fàbrica de bateries -impulsada pel consorci format per Seat, Volkswagen, Iberdrola i el govern espanyol- prop de la factoria de marca automobilística a Martorell. Calvet ha afirmat que es pot actuar “amb rapidesa” perquè el nou equipament disposi dels usos, connectivitat i calendaris, entre d’altres. El conseller també ha defensat que el “més eficient i intel·ligent” és que la fàbrica de bateries estigui prop de Seat. “Europa demana que els fons Next Generation s’apliquin amb intel·ligència, amb concepte d’agenda verda, perquè la reactivació sigui real i ràpida”, ha dit.

“Les condicions de Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires són òptimes”, ha afegit el conseller Calvet, que aquest dimecres ha visitat el Centre Operatiu de Martorell (COM) de Ferrocarrils de la Generalitat, un cop finalitzats els treballs aquesta setmana. El conseller ha subratllat que el més lògic seria que el centre de producció s’instal·lés prop d’aquests tres municipis des del punt de vista producció, costos agregats i logística, entre d’altres factors. Calvet ha reiterat que “Catalunya té capacitat per allotjar aquesta fàbrica” i que el Govern té una “relació quotidiana” amb Seat, tot i l’absència de la Generalitat en l’acte de la setmana a la factoria de Martorell amb la presència del rei Felip VI, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de Volkswagen, Herbet Diess, entre d’altres. En els darrers dies, algunes comunitats com Galícia, Extremadura i Aragó havien criticat que es donés per fet que la fàbrica de bateries, finançada amb fons europeus, serà “prop de Martorell”, tal com va anunciar primer la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, tot i que no va precisar la ubicació.

El conseller ha visitat aquest matí juntament amb l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el president d’FGC, Ricard Font, el Centre Operatiu de Martorell (COM) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, un cop finalitzades, aquesta setmana, les obres de remodelació i millora de l’edifici de serveis. Amb aquesta actuació i altres en marxa -per valor de més de 8 MEUR-, FGC prepara el COM, ubicat al costat de l’estació de Martorell Enllaç, perquè sigui el centre de referència dins del servei ferroviari de la línia Llobregat-Anoia. “Des d’aquest centre i amb aquesta actuació, podrem donar més capacitat i més qualitat al servei i posem una de les bases per a la posada en servei del perllongament de la línia 8 a Barcelona, el gran projecte que ha d’unir les línies metropolitanes d’FGC entre la plaça d’Espanya i l’estació de Gràcia, amb tres noves estacions al centre de Barcelona, unint així la línia del Vallès i la del Baix Llobregat-Anoia”, ha remarcat Calvet.

Segueix-nos

680
1,487