Dissabte 16 octubre 2021

CaixaBank redueix en 205 el nombre de treballadors afectats per l’ERO i manté les 686 recol·locacions previstes

Els sindicats agraeixen el gest de l'entitat, però insisteixen que la nova proposta és "insuficient"

|

CaixaBank ha reduït en 205 el nombre de treballadors afectats per l’ERO, que en la primera proposta afectava gairebé 8.300 empleats a tot l’Estat. En la reunió celebrada aquest dimarts entre direcció i sindicats, l’entitat ha assenyalat que aquest excedent de plantilla permetria cobrir baixes de llarga durada, de maternitat i paternitat i per vacances. Per altra banda, manté el compromís de recol·locar fins a 686 empleats en empreses del grup, la majoria dels quals a la filial tecnològica CaixaBank Tech. Així, el nombre d’acomiadaments directes se situaria en 7.400. Els sindicats agraeixen el gest de l’empresa, però insisteixen que la proposta és “insuficient” i demanen millores en les condicions de sortida i en les indemnitzacions.

La nova proposta de CaixaBank també contempla el manteniment de la retribució fixa pels treballadors recol·locats, així com l’antiguitat. Per altra banda, la companyia inclou el dret e reincorporar-se a CaixaBank en un termini de sis anys, en cas que sorgeixi una vacant dins un radi de 50 quilòmetres del centre de destí del treballador. En cas que una filial deixi de formar part de CaixaBank, els empleats recol·locats podran reincorporar-se a l’entitat sense límit temporal.

El banc, però, manté les condicions de sortida i les indemnitzacions, una proposta que els sindicats rebutgen. CaixaBank ha agraït l’oferta que ha presentat la representació legal els treballadors, però insisteix als sindicats que cal una nova proposta “que sigui assumible per l’entitat”.

Segueix-nos

680
1,487