Dijous 23 setembre 2021

CaixaBank millora les condicions de sortida dels afectats per l’ERO quan queda un dia perquè s’esgotin les negociacions

L'entitat ofereix prejubilacions a partir dels 52 anys i elimina el criteri d'equilibri generacional

|

CaixaBank ha millorat novament les condicions de sortida dels treballadors afectats per l’ERO quan queda un dia perquè s’esgoti el període de negociació. En la reunió d’aquest dilluns entre direcció i sindicats, l’entitat ha informat que oferirà prejubilacions a partir dels 52 anys –fins ara n’oferia a partir dels 54- i una millora de les condicions a tots els grups d’edat. Per altra banda, el banc ha acceptat finalment eliminar el criteri generacional i, per tant, no serà necessari que almenys el 60% de les baixes siguin majors de 50 anys. L’entitat ha fixat en 6.950 el nombre de sortides –inferior respecte a les 8.291 inicials- i manté en 686 el nombre de recol·locacions, 570 de les quals seran de forma directa i 116 de forma indirecta.

La nova proposta presentada aquest dilluns per l’entitat unifica les condicions per a tots els majors de 54 anys. Per aquest col·lectiu –entre 54 i 63 anys-, l’entitat ofereix un pagament del 57% del salari fix anual fins als 63 anys, així com el manteniment del 100% de les aportacions d’estalvi al pla de pensions, el manteniment de la pòlissa privada d’assistència sanitària i l’abonament del conveni especial amb la Seguretat Social.

Pels treballadors d’entre 52 i 53 anys, CaixaBank ofereix un pagament fraccionat –abans únic- de l’import equivalent al 57% del seu salari fix anual multiplicat per set, amb abonaments mensuals fins a complir els 63 anys. Alhora, se’ls abonarà el conveni especial amb la Seguretat Social fins als 61 anys. Tot i que s’ha eliminat el criteri d’equilibri generacional, el límit màxim d’adhesions dins aquest col·lectiu és de 500 persones.

Per la resta de la plantilla, l’oferta és d’un pagament únic de 40 dies de salari fix per any, amb un límit de 36 mensualitats i primes per antiguitat. En aquest cas, la bonificació serà de 7.500 per als empleats amb més de sis anys d’antiguitat i de 2.000 euros per la resta.

Més enllà de les millores en les condicions de sortida, CaixaBank també ha contemplat mesures com una menor retallada pel que fa a la xarxa d’oficines rurals o ampliar persones als centres inTouch. Per ara, la convocatòria de vaga prevista per aquest dimarts es manté vigent, ja que els sindicats encara no han emès cap resposta respecte a la proposta de l’empresa. Durant el cap de setmana, la representació legal dels treballadors ja van avisar que l’única forma d’evitar una nova vaga general a l’empresa passa perquè l’entitat millori notablement les condicions de sortida dels treballadors i prevalgui la voluntarietat.

Catalunya concentra el 10% dels acomiadaments
En la reunió d’aquest dilluns també s’ha donat a conèixer l’afectació de l’ERO per territoris, unes dades que fins ara no havien transcendit. A Catalunya, el nombre d’acomiadaments contemplats per l’entitat ascendeix a 694, gairebé un 10% del total a l’Estat, segons les dades facilitades pels sindicats. La demarcació de Barcelona és, amb diferència, la que més sortides concentra, amb 619. A continuació apareix Girona, amb 42 acomiadaments previstos; Lleida, amb 18, i finalment Tarragona, amb 15.

La comunitat més afectada a tot l’Estat és Madrid, on CaixaBank calcula que l’excedent de personal és de 1.300 empleats. Cal recordar que Madrid és la comunitat on més duplicitats hi havia, per l’estructura que hi tenia desplegada Bankia. També destaquen Andalusia, amb 1.040 sortides, i el País Valencià, amb 858.

Segueix-nos

680
1,491