Dijous 24 juny 2021

Brussel·les insta els estats a resoldre les queixes de passatgers que exigeixen el reemborsament per vols cancel·lats

Una ciutadana de l'Estat denuncia a l'Eurocambra que les aerolínies "s'aprofiten" de la incertesa per negar drets

|

Brussel·les ha instat els estats membre de la Unió Europea a resoldre les queixes de passatgers que exigeixen el reemborsament per vols cancel·lats. Una ciutadana de l’estat espanyol ha denunciat aquest dimarts a l’Eurocambra que les aerolínies “s’aprofiten” de la incertesa de la crisi per “ignorar les peticions dels consumidors” per obtenir el retorn del preu dels bitllets i imposar els bons substitutius.

Davant d’aquesta queixa, una representant de l’executiu europeu ha recordat que la normativa europea garanteix aquest dret, però ha admès que són els estats membre qui l’han d’aplicar. “La Comissió Europea no té competències per tractar cada cas particular”, ha recordat. En el cas específic d’Espanya, la CE ha assegurat que el ministeri d’Indústria i l’Agència Estatal de Seguretat Aèria són els responsables de gestionar aquest tipus de queixes.

La CE ha enviat una carta a tots els governs de la UE per recordar el dret dels passatgers a obtenir un reemborsament en set dies si així ho reclamen. Per ara està esperant la resposta de les capitals abans de finals de mes, però Brussel·les no descarta iniciar un procediment d’infracció contra aquells països que no compleixin la legislació europea.

Segueix-nos

680
1,491