Dissabte 25 juny 2022

El BCE i la CE reclamen a Espanya una “gestió més efectiva” de la Sareb, el banc dolent

|

ACN

El Banc Central Europeu i la Comissió Europea van reclamar ahir al govern espanyol que faci una “gestió més efectiva” de la Sareb, el banc dolent que gestiona tots els actius tòxics de les entitats rescatades. “La desinversió del ‘portfolio’ de la Sareb ha progressat més lentament que el 2014 i el 2015, i això requereix una gestió més eficient”, assegura el darrer informe de seguiment de la situació financera a Espanya després del rescat bancari que elaboren regularment el BCE i la CE.

El text també demana que s’acceleri la privatització de Bankia i Mare Nostrum, actualment propietat del FROB, i adverteix que qualsevol fusió entre les dues entitats hauria de “maximitzar la recuperació de fons públics”.

En el seu informe, el BCE i la CE diuen que el nou govern espanyol haurà d’impulsar una “bona estratègia” per privatitzar Bankia i Banc Mare Nostrum, tenint en compte “els reptes de la situació dels mercats”. Amb tot, recorda que és “important” privatitzar-los per “complir la reestructuració del sector bancari espanyol”.

Pel que fa a la Sareb, l’informe del BCE i la CE estipula que poden “sorgir noves rondes de recapitalització”, especialment depenent de l’evolució del sector immobiliari. Tot i això, les dues institucions asseguren que el pla de negoci de la Sareb diu que el banc dolent hauria de tenir “suficients diners per pagar el seu deute sènior” sense “necessitats de capital addicionals o conversions del deute subordinat”.

El BCE i la CE també adverteixen en el seu informe que el dèficit públic espanyol “continua sent molt elevat”. A més, remarquen que la reducció fins ara s’ha basat “en gran mesura” en les perspectives econòmiques de creixement positives i en les millores en el finançament, principalment per la caiguda de la prima de risc.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525