Divendres 17 setembre 2021

Barcelona podria comptar amb aerotaxis el 2022 si prospera un projecte europeu d’ENAIRE

El gestor participa en dues iniciatives per gestionar la mobilitat de les persones a les ciutats amb vehicles voladors

|

Barcelona podria comptar amb aerotaxis el 2022 si prospera una iniciativa d’ENAIRE. El gestor estatal de navegació aèria treballa en dos projectes europeus per gestionar la futura mobilitat de les persones a les àrees urbanes i periurbanes amb vehicles voladors, concretament, aerotaxis i activitats com la paqueteria de drons. Està previst que ambdues iniciatives comptin amb demostracions d’aerotaxis el 2022 a Europa i ENAIRE gestioni els vols de les primeres demostracions a l’Estat, a Barcelona i Santiago de Compostela. “És necessari portar la mobilitat urbana a la tercera dimensió, a l’espai aeri, i fer-ho d’una forma més eficient i sostenible”, ha assegurat el director general de l’entitat, Ángel Luis Arias.

ENAIRE treballa “intensament” a U-Space des de la seva concepció per la Comissió Europea, amb la publicació del “U-Space Blueprint” el 2017, col·laborant i participant en projectes estatals i internacionals. Entre aquests, destaca el projecte DOMUS, liderat per ENAIRE conjuntament amb 17 empreses privades i entitats públiques, amb un pressupost de quatre milions d’euros.

El projecte va concloure amb la realització d’uns exercicis de validació del concepte U-Space que van ser un “èxit”, tant per l’execució de les operacions simultànies gestionades digitalment, com per la demostració del concepte operacional i de la seva arquitectura.

Segueix-nos

680
1,492