Dissabte, 20 Abril 2019

Barcelona i el seu entorn superen el 80% d’ocupació durant l’estiu

Durant el setembre, el Berguedà ha registrat una gran afluència de visitants a cases rurals

|

L’ocupació turística a l’entorn de Barcelona gaudeix d’una bona salut i consolida una dinàmica positiva experimentada des de l’any 2010 fins l’actualitat. Segons l’enquesta d’ocupació turística, entre els mesos de juny i setembre, els establiments hotelers haurien obtingut uns nivells superiors al 80%.

Pel que fa als allotjaments de turisme rural, l’ocupació ha estat del 56,4% i respecte als càmpings apareixen les primeres dades positives (61,1%) des de l’any 2016. Els apartaments turístics són la tipologia d’allotjament que no entèn de crisi i ha tingut un 74,3% d’ocupació, les mateixes xifres que l’any passat.

El Berguedà és la comarca amb més ocupació durant el setembre

Durant el mes de setembre, el Bergueda s’ha erigit com la comarca de l’entorn de Barcelona (no s’inclou la capital i la resta del Barcelonès) amb més ocupació, d’un 52%. L’allotjament principal que han escollit els visitants és la casa rural, igual que el Moianès, l’Anoia i Osona.

L’ocupació en els apartaments turístics aquest mes de setembre ha caigut 2,3 pp, situant la mitjana dels establiments de l’entorn de Barcelona en el 70,0%. La marca Costa Barcelona, que incorpora les comarques del Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, presenta en l’ocupació d’apartaments uns resultats per sota els del 2017, amb una caiguda moderada i una ocupació mitjana del 77,1%, la més alta de tot l’entorn de Barcelona.

Publicitat

Seguiu-nos a: