Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

Barcelona denega fins ara set de cada deu peticions per consolidar terrasses ampliades en pandèmia

L'Ajuntament ha resolt des de l'abril poc més de la meitat de les sol·licituds rebudes

|

L’Ajuntament de Barcelona ha denegat fins ara set de cada deu peticions per consolidar les terrasses ampliades de forma extraordinària durant la pandèmia, segons publica ‘El Periódico’ amb dades del Gremi de Restauració. La mateixa informació apunta que l’Ajuntament només porta tramitades el 55% de les sol·licituds rebudes de bars i restaurants. Fins a finals de març havien rebut 2.786 peticions de consolidació de terrassa en calçada o vorera: 1.075 han estat denegades, 459 aprovades i en falten 1.252 per resoldre. El consistori diu que no té les dades definitives i que la seva intenció és “consolidar totes les terrasses que siguin consolidables”, sempre i quan es respecti el descans dels veïns i es mantingui l’espai públic accessible.

La lentitud en el procés de tramitació de les sol·licituds fa que només unes poques terrasses disposin avui dia dels nous prototips homologats per a les terrasses en calçada en substitució dels blocs de formigó grocs o pivots. I és que mentre no es resolen les peticions, els bars i restaurants mantenen les terrasses ampliades amb aquests elements provisionals de separació dels cotxes. En paral·lel, el gremi està gestionant centenars de recursos contra les terrasses denegades i opina que el procés és “un desastre i un despropòsit”.

A principis de juny, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ja va advertir en declaracions a l’ACN que l’Ajuntament estava anant cap a una “denegació massiva” de les terrasses ampliades durant la pandèmia. Els restauradors van poder presentar el tràmit fins al 31 de març i les peticions van començar a analitzar-se a partir de l’abril. Segons dades municipals, de forma excepcional es van atorgar en el seu moment un conjunt de 3.618 ampliacions de terrassa de bars i restaurants, de les quals 1.483 són en calçada i 2.135 són en vorera.

La intenció de l’ajuntament
La resposta del consistori a aquesta informació l’ha donat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha fet declaracions al respecte. El primer que ha volgut matisar Sanz és que l’Ajuntament ni nega ni confirma les dades perquè encara no les té. Segons Sanz, els districtes encara estan treballant en la qüestió i serà en les properes setmanes, quan es disposi del balanç definitiu, quan es compartiran les dades de les terrasses amb els mitjans de comunicació.

Sanz ha aprofitat, en tot cas, per insistir que la intenció del consistori és “consolidar tot allò que sigui consolidable”. Com a condicions perquè una terrassa que tenia una llicència extraordinària concedida durant la pandèmia es consolidi Sanz ha fet referència al fet que es respecti el descans dels veïns i que l’espai públic es mantingui accessible per a tothom. “Sempre hem dit que eren terrasses extraordinàries i que les de calçada podien suposar una oportunitat per ser definitives. Però això es una anàlisi que cal fer a peu de territori perquè és la manera de comprovar si encaixa tot bé”, ha declarat la tinenta d’alcaldia.

Finalment, Sanz ha remarcat que l’Ajuntament treballa amb l’objectiu de retirar abans d’acabar l’any totes les barreres de formigó que es van utilitzar per a les terrasses en calçada, les anomenades ‘new jersey’.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge