Dimarts, 22 Octubre 2019

Baleària construirà el primer ferri propulsat per gas natural liquat del Mediterrani

|

Redacció

La naviliera Baleària va anunciar ahir que ha aconseguit assegurar el finançament per construir el primer ferri impulsat per gas natural liquat del Mediterrani, segons va informar l’empresa. La companyia ha negociat un crèdit de 131,4 milions d’euros amb Caixabank, Banc Sabadell, Banc Santander, Bankia, Banco Popular, Banca March i Bankinter per tirar endavant el projecte.

El nou vaixell, que tindrà capacitat per transportar 1.700 persones, 331 vehicles i 3.330 metres lineals per mercaderies, serà propulsat per gas natural liquat i combustible líquid, reduint així fins a un 40% les emissions de diòxid de carboni i altres gasos contaminants a l’atmòsfera. S’espera que, un cop acabat, el creuer sigui un dels més grans del món.

A més, el ferri usarà plaques fotovoltaiques, sistemes de regulació d’aire condicionat  i il·luminació amb tecnologia LED i altres tècniques per optimitzar la despesa energètica del vehicle. El vaixell comptarà també amb connectivitat WIFI al seu interior, i els passatgers disposaran de targetes d’embarcament i claus de cabines digitals en els dispositius mòbils.

La creació de la nau es va encarregar a principis d’any a la drassana biscaïna Lanaval, i es calcula que estarà llesta per navegar a principis de 2019. Es calcula que, un cop el creuer estigui operatiu, donarà feina a unes 250 persones.

Publicitat

Seguiu-nos a: