Dissabte 16 octubre 2021

AstraZeneca plantarà cara “amb fermesa” a la Comissió Europea als tribunals per les vacunes: “Hem complert el contracte”

La farmacèutica lamenta la demanda, però ho entoma com una "oportunitat per resoldre la disputa"

|

AstraZeneca plantarà cara “amb fermesa” a la Comissió Europea als tribunals per les vacunes. “Hem complert el contracte”, ha assegurat la farmacèutica en un comunicat aquest dilluns poc després que l’executiu europeu hagi anunciat que emprèn accions legals pel retard en l’entrega de vacunes. Malgrat lamentar aquesta decisió, la companyia entoma la demanda judicial com “una oportunitat per resoldre la disputa com més aviat millor”. “Estem avançant per resoldre els reptes tècnics i la nostra producció està millorant, però el cicle de producció d’una vacuna és molt llarg i les millores triguen a generar un augment de les dosis”, ha justificat.

La Comissió Europea porta la companyia als tribunals belgues per “incompliment” de contracte i per no tenir una “estratègia fiable” per entregar “a temps” les dosis pactades. “Volem assegurar el subministrament ràpid de les dosis suficients que corresponen als europeus i que es van prometre en el contracte”, ha dit aquest dilluns un portaveu comunitari.

Entre gener i març AstraZeneca va entregar uns 30 milions de vacunes, en comptes dels 120 milions que s’havia compromès inicialment. Al segon trimestre havia de repartir uns 180 milions, però només distribuirà uns 70 milions. Per tant, la farmacèutica no està proveint més del 60% de les vacunes que havia promès a la UE per a la primera meitat del 2021.

Segueix-nos

680
1,487