Dimecres, 19 de juny del 2024

Ángel Simón, nomenat nou conseller delegat de Criteria

El consell d'administració aprova la renovació d'Isidre Fainé com a president quatre anys més

|

El consell d’administració de Criteria ha nomenat aquest dijous el president executiu d’Agbar i vicepresident de Veolia, Ángel Simón, nou conseller delegat del hòlding empresarial de la Fundació ‘La Caixa’. Simón substituirà en el càrrec a Marcelino Armenter, que deixarà les seves funcions el pròxim dia 31 de gener i a qui el consell d’administració ha agraït la seva “dedicació i tasca com a primer executiu de la companyia en els últims anys”. Simon és el màxim responsable d’Agbar, on es va incorporar el 1995. Al llarg d’aquests anys, ha exercit diverses responsabilitats dins de a companyia. En la reunió, també s’ha aprovat la renovació d’Isidre Fainé al capdavant de Criteria per a quatre anys més i un pressupost de 600 milions per al 2024.

 

En un comunicat, Criteria ha destacat que Fainé, que també és president de la Fundació ‘la Caixa’, accionista únic de CriteriaCaixa, ha liderat en els darrers anys una etapa de “consolidació” del hòlding com a primer accionista de companyies estratègiques com Caixabank i Naturgy, i ha reordenat i diversificat la cartera d’actius, que tenen un valor brut de 26.000 milions d’euros.

 

Fins ara, Simón era el màxim responsable d’Agbar, on es va incorporar l’any 1995 com a delegat de la companyia a Portugal. Al llarg d’aquests anys, ha exercit diverses  responsabilitats dins de a companyia i ha desenvolupat part de la seva trajectòria a l’estranger, com per exemple Xile (1999) per fer-se càrrec d’Aguas Andinas, que pertany al mateix grup i una de les empreses de la gestió d’aigua més destacades de l’Amèrica Llatina Al 2002 va assumir la direcció general d’Agbar i el 2010 va ser nomenat president executiu. També ha sigut vicepresident executiu de Suez (2013-2022) i gerent de l’AMB (1989-1995).

 

Marcelino Armenter, per la seva banda, ha desenvolupat la seva carrera a ‘La Caixa’ des del 1985 en diferents càrrecs i responsabilitats.  Entre el març del 2013 fins al març del 2019 va ser director general de Criteria Caixa i és membre del consell d’administració del hòlding de Caixabank des d’aquell any. També era membre de la comissió executiva des de la seva constitució al juliol del 2019.

 

El consell d’administració també ha proposat el nomenament de Juan José López Burniol vicepresident primer de Criteria. Fins ara, López Burniol era vocal del consell de Criteria Caixa i també és vicepresident de la Fundació ‘La Caixa.

 

D’altra banda, també s’ha aprovat la proposta de renovació dels consellers José Antonio Asiáin, Marcos Contreras, Jean-Louis Chaussade, Isabel Estapé, Josep-Delfí Guardia i Francesc Homs per a quatre anys més.

 

La nova composició quedarà definitivament aprovada un cop hi doni el vistiplau el Patronal de la Fundació ‘La Caixa’ el pròxim 15 de febrer.

 

D’altra banda, el pressupost per al 2024 serà de 600 milions d’euros, un 12% més que l’any passat, quan va assolir els 538 milions d’euros. En els darrers 15 anys, Criteria ha destinat 7.000 milions a iniciatives socials, científiques, educatives i culturals.

 

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483