Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dijous 21 setembre 2023

Andorra planteja mantenir la congelació dels lloguers per al 2022

El Govern compta amb una partida de 2,8 milions per a ajudes a l'habitatge

|

La Taula Nacional d’Habitatge d’Andorra s’ha plantejat aquest dilluns mantenir la congelació dels lloguers per al 2022 i les altres mesures d’intervenció dels contractes de lloguer per al proper any. Tenint en compte les posicions dels diferents participants, s’han creat dos grups de treball tècnics que es reuniran a l’abril i al maig “amb l’objectiu de plantejar i estudiar possibles alternatives per flexibilitzar la mesura”, ha explicat el Govern andorrà en un comunicat.

La Taula Nacional d’Habitatge es va constituir oficialment el juliol passat i és el punt de trobada d’agents privats i públics implicats en qüestions d’habitatge. Té per objectiu contribuir al diagnòstic de la situació, al disseny de propostes de millora i fer el seguiment de les actuacions que s’emprenguin.

2,8 MILIONS EN AJUDES A L’HABITATGE
La reunió d’aquest dilluns, que s’ha celebrat combinant el format telemàtic i el presencial, ha servit per exposar les mesures adoptades en relació amb l’habitatge i també en el marc de la pandèmia de la Covid-19. Així, el ministre d’Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha parlat de la reducció de la renda dels habitatges de lloguer en un 20% –per als afectats d’ERTE– o la revisió dels requisits de l’ajuda a l’habitatge ordinari.

En aquest sentit, Filloy ha exposat que el Govern ha atorgat 60 milions d’euros en prestacions durant el 2020 –incloent els ERTE–, suma que “ha permès que moltes persones hagin pogut contribuir a la seva responsabilitat en l’arrendament del seu habitatge”. Quant a l’ajuda a l’habitatge de lloguer, Filloy ha especificat que es compta amb una previsió pressupostària en aquest exercici de 2,8 milions d’euros, un 43,6% d’increment en comparació a la convocatòria anterior.

INSTITUT NACIONAL DE L’HABITATGE
En la mateixa trobada, s’ha fet un repàs de les accions realitzades i plantejades en matèria d’habitatge des de l’inici de la legislatura, “moltes de les quals ja s’estan materialitzant”, segons l’Executiu. Entre aquestes es troba el futur Institut Nacional de l’Habitatge –en tràmit parlamentari, on la coalició de govern compta amb la majoria absoluta–, el sistema d’indicadors, el programa per a l’emancipació dels joves o el projecte de construcció d’habitatges socials.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,484