Dimarts 19 octubre 2021

Andorra farà proves la comunitat educativa entre l’1 i el 12 de setembre

S'espera que es realitzin unes 11.000 proves entre alumnes i treballadors

|

El Govern d’Andorra ha organitzat un cribatge per detectar possibles casos de Covid-19 a la comunitat educativa abans de la tornada a les aules, que començarà el proper dia 1 de setembre i s’allargarà fins al 12 de setembre, ha informat aquest dimarts en un comunicat. Es realitzaran dues proves, una ràpida d’anticossos i una TMA –semblant a la PCR–, en un stoplab –laboratori de campanya al que s’accedirà amb el vehicle i que prendrà les mostres sense que els alumnes i el personal educatiu hagin de baixar del mateix–.

Aquest stoplab estarà constituït per 10 taules i s’habilitarà en l’aparcament vertical de Centre Ciutat d’Andorra la Vella, just al costat de l’edifici del Govern; el cribatge és voluntari i s’espera que passin per est unes 11.000 persones, equivalent al 15% de la població. Els primers a passar pel cribatge seran els docents i treballadors dels centres educatius i seguiran els alumnes, als quals se citarà un dia o un altre segons el seu curs i cognom.

Tant la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, com el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han afirmat que l’objectiu principal del cribatge és “la tornada als centres educatius amb les màximes garanties sanitàries i amb la màxima normalitat possible”, resumeix el comunicat emès pel Govern.

La voluntat és que les aules funcionin com a grup de convivència i per tant no sigui necessari portar mascareta ni mantenir les distàncies físiques dins d’elles, encara que sí que s’hauran de seguir aquestes normes als espais comuns. El cribatge escolar oferirà un mostreig de la situació epidemiològica de la població i “permetrà adoptar les mesures de prevenció oportunes per evitar la transmissió”, assenyala l’Executiu en la nota de premsa.

Els estudiants i el personal que treballa als diferents centres que iniciïn el curs escolar sense haver-se sotmès a les proves hauran de prendre mesures preventives addicionals, com portar la mascarilla a les aules o mantenir la distància física fins que hagin passat 14 dies –període benvolgut d’incubació de la malaltia–. No serà necessari que se sotmetin a les proves ni adoptin les mesures addicionals aquells que presentin un certificat conforme s’han sotmès a les proves diagnòstiques en els sis dies previs del començament del curs escolar.

RESULTATS EN 72 HORES
Els resultats es comunicaran a les famílies en un termini màxim de 72 hores i quan es detecti un positiu es procedirà a l’aïllament de la persona afectada i s’iniciarà la investigació sobre els contactes.

El 9 de setembre és la data que marca l’inici del curs escolar per als alumnes de primer ensenyament i de la Universitat d’Andorra; el dia 11 començaràn els alumnes de sixième del sistema educatiu francès –el primer curs d’educació secundària–, i el 14 de setembre s’incorporessin els alumnes de segon ensenyament, batxillerat i formació professional.

Segueix-nos

680
1,486