Dilluns, 06 de febrer del 2023

Amazon tancarà el centre logístic de Martorelles per traslladar l’activitat a Saragossa

La multinacional obrirà a l'abril el nou centre del Far d'Empordà, que serà robotitzat i generarà 1.400 llocs de feina

|

El monstre Amazon genera moltes notícies i aquest dimecres n’ha ofert dues de contradictòries, una a Martorelles i l’altra al Far d’Empordà.

MARTORELLES
Amazon ha anunciat que tancarà el centre logístic de Martorelles, on treballen unes 800 persones, per traslladar l’activitat a Saragossa. En un comunicat, l’empresa ha explicat que negocia amb els sindicats el trasllat dels treballadors de Martorelles a altres centres de la companyia, “garantint-los un lloc per a tots”. A principis de gener, Amazon va dir que planeja acomiadar 18.000 empleats arreu del món. La multinacional nord-americana dona feina a Catalunya a més de 7.000 persones, i a banda del de Martorelles, té centres al Prat de Llobregat, Castellbisbal i, a partir de l’abril, a El Far d’Empordà.

De fet, coincidint amb l’anunci del tancament de Martorelles, Amazon ha concretat els plans d’obertura del centre logístic del Far d’Empordà, que ja s’estava construint i que s’especialitzarà en l’emmagatzematge i gestió de productes de petit format. El recinte té una superfície de més de 5.000 metres quadrats i donarà feina a unes 1.400 persones. Serà un dels més nous d’Amazon, juntament amb el de Saragossa, que provoca el tancament de Martorelles.

Amazon ha remarcat que avalua “constantment” la seva xarxa d’operacions per garantir que s’ajusta a les necessitats de l’empresa, i que en aquest context s’obren nous centres, es milloren instal·lacions o es tanquen “els més antics”. El centre de Martorelles abaixarà la persiana després d’obrir l’any 2017.

FAR D’EMPORDÀ
A l’abril el nou centre que ha construït al Far d’Empordà (Alt Empordà), serà robotitzat i generarà més de 1.400 llocs de treball permanents a la zona. Les instal·lacions, ubicades al Logis Empordà, s’especialitzaran en l’emmagatzematge i la gestió de productes de petit format. Per fer-ho, segons fonts de la companyia, comptarà amb les tecnologies més avançades. El del Far, amb una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats, es complementarà amb l’activitat que la companyia duu a terme als centres logístics del Prat i Castellbisbal; i se sumarà al nou centre que obrirà a Saragossa amb el tancament del de Martorelles.

La construcció del nou magatzem logístic de la companyia al Far va començar a mitjans del 2021 i, tot i que inicialment estava prevista la seva obertura per a principis del 2022, finalment Amazon ha anunciat que el nou espai serà una realitat d’aquí a uns mesos. En total, els dos centres –el de Far i el de Saragossa- suposaran, segons la companyia, la creació d’uns 2.500 nous llocs de feina en els propers tres anys.

El director de CustumerFulfillment d’Amazon Espanya, França i Itàlia, Fred Pattje, assegura que els nous centres del Far i Saragossa demostren el seu “compromís amb el país, on ja ocupem 20.000 persones”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge