Dilluns, 06 de febrer del 2023

Ajuntament de Barcelona i sindicats pacten un nou conveni per als prop de 15.000 treballadors municipals

L'acord, pactat amb CCOO i UGT i el suport parcial de la CGT i la Intersindical, estarà en vigor fins al 2024

|

L’Ajuntament de Barcelona i els representants dels treballadors han tancat un acord aquest dijous per dotar d’un nou conveni la plantilla municipal. Així ho han anunciat el tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la regidora de Règim Intern, Montserrat Ballarín. El nou acord que regula les condicions de treball del consistori és pels anys 2021-2024 i s’ha pactat amb CCOO i UGT -que tenen majoria a l’Ajuntament- i el suport parcial de la Intersindical i la CGT. Segons Ballarín, el conveni afecta prop de 15.000 treballadors i recull millores com ara que el permís de maternitat sigui el doble en cas de família monoparental, el dret a teletreballar dos dies a la setmana (o tres en el cas dels majors de 60) o un banc del temps per a prejubilar-se. A banda, també preveu un increment vinculat a la valoració de llocs de treball i llocs singulars fet de tal manera que es beneficiarà els àmbits laborals amb més presència de dones.

En declaracions als mitjans, Ballarín ha destacat que el conveni anterior portava denunciat des de finals del 2020 i per això ha celebrat l’acord, que permetrà tancar abans del 31 de desembre el pagament dels complements acumulats.

Per la seva banda, Collboni ha assegurat que l’acord és “objectivament bo” pel conjunt de la plantilla i ha reconegut els esforços fets per les parts per possibilitar el pacte. Segons ell, en la negociació s’ha tingut en compte “de forma molt clara” el context de la ciutat en relació a les condicions laborals dels treballadors públics així com el paper que juga el sector públic.
Per això, ha celebrat que s’incorporin millores en relació a la conciliació o el teletreball i que es doni estabilitat i certesa als treballadors, com a mínim fins al 2024.

Ballarín ha coincidit que tenir un bon clima de treball és “essencial” i s’ha mostrat convençuda que el paper dels treballadors municipals surt reforçat amb unes condicions laborals clares i consensuades. La regidora també ha confirmat que l’acord assolit inclou la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge