Dimarts 7 desembre 2021

Acció Climàtica abona 301 MEUR dels ajuts de la Política Agrària Comuna del 2020 a explotacions agràries catalanes

A finals d'any s'havien pagat un 82% dels ajuts directes

|

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha abonat a les explotacions agràries de Catalunya 301,8 milions d’euros dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) del 2020. Aquesta línia consta dels ajuts associats, que inclouen l’ajut de pagament bàsic, el pagament per pràctiques agrícoles beneficioses pel medi ambient, el complement de joves i l’ajut del règim de petits agricultors; els ajuts associats agrícoles, i els ajuts associats ramaders. A finals de 2020 ja s’havien pagat un 82% dels ajuts directes. A principis d’any es va començar a pagar els ajuts associats per mantenir la fiscalitat interanual i a finals de març ja s’havia abonat la pràctica total dels ajuts directes.

L’import de la PAC es correspon als ajuts directes del Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA) per valor de 260 milions d’euros i als ajuts a la sostenibilitat agrària del Contracte Global d’Explotació inclòs en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2012-2022 del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), per un import de 41 milions d’euros.

La línia del Programa de Desenvolupament Rural inclou ajuts per a la compensació a les zones amb limitacions naturals, ajuts per a l’agricultura i ramaderia ecològica, gestió sostenible de zones humides, sistemes alternatius a la lluita química, conservació de races autòctones i gestió de la fertilització, entre altres.

En aquest sentit, la campanya de 2020 ha estat la darrera dels cinc anys de compromisos en aquells expedients iniciats el 2016 amb compromisos quinquennals. La campanya de 2020 també ha estat la segona en què tots els pagaments d’aquestes línies d’ajut s’han realitzat íntegrament abans del 30 de juny de 2021.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,497