Dilluns, 15 de abril del 2024

Ábalos descarta l’AVLO

L'AVE de baix cost no pot ser rendible si no s'omple prou i en el context de la pandèmia això és impossible

|

No és cap joc de paraules, però José Luís Ábalos ha d’aparcar un projecte personal seu, l’AVLO, que sona gairebé igual que el seu cognom, per culpa de les mesures de distanciament, de seguretat i d’ocupació que imposa la pandèmia del coronavirus. Les distàncies de seguretat necessàries per evitar el contagi de la infecció faria que el tren no es pogués omplir prou per a fer-lo rendible.

A finals de febrer el president de Renfe, Isaias Taboas, ja advertia que el tren havia d’anar gairebé ple del tot i, sobretot, al llarg de tot el recorregut perquè sortissin els números. Així va respondre les protestes de les ciutats del recorregut, com Tarragona i Lleida en el trajecte Barcelona-Madrid, com a justificació del fet que es descartava fer aturades a moltes estacions.

Així les coses, el ministre de Transports i Mobilitat, José Luís Ábalos, ha descartat posar en marxa ara el servei de tren d’alta velocitat de baix cost. Efectivament, l’AVE ja va generant dia a dia, minut a minut, notables pèrdues perquè ara se n’hi afegeixin més. Per produir pèrdues ja tenim l’altre AVE.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483