Dissabte 16 octubre 2021

La Xina pressiona la Unió Europea per anar contra Trump, la UE diu que no

|

La Unió Europea ha dit que no a la proposta de la Xina per signar un declaració conjunta en contra de les polítiques de comerç que promou Donald Trump. Segons Reuters, en reunions a Brussel·les, Berlin, i Beijing amb alts funcionaris Xinesos, i polítics com el Vice Primer Ministre Liu He, i el State Councilor* Wang Yi, han proposat una aliança entre els dos blocs econòmics (la EU i la Xina) i obrir més els mercats xinesos com a gest de bona voluntat. Per altre banda, la proposta de Beijing va ser la de unir forces, amb la Unió Europea a l’Organització Mundial del Comerç, en contra de la política comercial dels Estats Units. Tanmateix, cinc alts funcionaris de la UE i diversos diplomàtics, han comentat a Reuters que han refusat la idea d’aliar-se amb Beijing en contra de Washington.

Destaca, a més a més, que en el portal de notícies xinhua.net, on s’hi publica un article titulat “Commentary: China, Europe should resist trade protectionism hand in hand” (Xina i Europa haurien de resistir el proteccionisme comercial junts). Com a declaració d’intencions, l’article afirma que “la Xina i Europa són aliats naturals.” I destaca que “Alemanya és un dels manufacturers de cotxes més grans del món, i per tant, els darrers moviments de Xina signifiquen més oportunitats directes per la indústria automobilística Alemanya.” Els darrers moviments es refereixen a les darreres mesures adoptades al Boao Forum for Asia, on es van aprovar polítiques d’obertura comercial per béns de consum i automòbils.

Finalment, cal esmentar que Europa és el bloc comercial més gran del món, i per això la Xina té interès en que Brussel·les, i sobretot Alemanya estiguin al seu costat.

*El State Councilor està en posicions inferiors als vicepresidents, i per sobre dels ministres. Poden representar el govern en visites a l’exterior.

Segueix-nos

680
1,487