Dimecres 18 maig 2022

Von der Leyen ensabona Catalunya en termes econòmics: “És una de les regions punteres d’Europa en hidrogen amb les més perfectes condicions”

De les altres qüestions crucials sobre Catalunya, com autodeterminació, espionatge, judicialització, repressió... ni mitja paraula

|

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha citat Catalunya com una de les regions punteres d’Europa pel que fa al desenvolupament de l’hidrogen com a font d’energia gràcies als fons Next Generation. “Produïu molta energia a través del vent, l’aigua, la nuclear i ara esteu creant un nou ecosistema; teniu les condicions perfectes”, ha destacat aquest divendres durant l’entrega del premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea. Von der Leyen ha citat el Màster Interuniversitari de Tecnologies d’Hidrogen o l’aposta de ciutats com Barcelona i Tarragona per noves flotes d’autobusos com a casos d’èxit i ha definit l’aposta de Catalunya per l’hidrogen com “el millor exemple” del que es vol aconseguir amb els fons europeus.

Durant la seva intervenció, la política alemanya també ha parlat de l’ús dels Next Generation per identificar l’origen dels vins i per invertir en el Barcelona Supercomputing Center, dos dels projectes on els fons “ja estan tenint un impacte significatiu”. De fet, Von der Leyen ha posat en valor que Espanya hagi estat el primer país en sol·licitar tant el primer com el segon paquet de fons una vegada es va obrir la convocatòria. “L’Estat sempre ha estat al capdavant dels Next Generation; gràcies a aquest pla, obtindrem una Europa i una Espanya millor i més ben preparada per al futur”, ha assenyalat.

Sancions a Rússia
En el seu discurs, Von der Leyen també ha reivindicat els valors europeus i la necessitat de donar suport a Ucraïna davant els atacs de Rússia. En aquest sentit, la presidenta de la Comissió Europea ha reconegut que la Unió Europea ha entrat “en un nou capítol” en què els països membres estan fent ús de tot el seu potencial econòmic per fer front al poder militar de Vladímir Putin.

En un context marcat pel conflicte bèl·lic, la política ha aprofitat la seva visita a Barcelona per fer referència al compositor Pau Casals, qui es va exiliar després de la Guerra Civil. “El llegat de Casals es manté viu, perquè avui Europa està prenent decisions per mantenir la seva dignitat”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512