Dimarts 19 octubre 2021

Els vehicles no contaminants deixaran de pagar peatges a Catalunya

|

Redacció

Els vehicles d’hidrogen, els elèctrics d’autonomia estesa (que usen motors de combustió per carregar la bateria) i els híbrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres deixaran de pagar peatges a les autopistes catalanes. La Generalitat ha anunciat avui l’extensió de la gratuïtat viària a tot tipus d’automòbils propulsats per energies no contaminants, que fins ara s’aplicava només als cotxes elèctrics purs. L’objectiu final de la mesura és millorar la qualitat de l’aire i la salut de les persones, i promoure l’ús d’aquests nous automòbils sostenibles.

Per contra, el Govern ha decidit suprimir les bonificacions aplicades fins ara a vehicles dièsel i biodièsel, així com als de bioetanol i de gasolina inferior a l’estàndard Euro 6. Les noves mesures seran publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i entraran en vigor al dia següent.

La Generalitat també ha establert una bonificació del 30% del pagament dels peatges en vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, així com els impulsats per gas natural, gas liquat de petroli o biogàs, i benzina o bioetanol Euro 6 o superior. Els descomptes seran aplicats tant a turismes i motocicletes. L’any passat, una plataforma per impulsar aquesta modalitat de mobilitat indicava que el 40% de les matriculacions de cotxes elèctrics a l’estat es van realitzar a Catalunya.

El govern català ha apostat per desenvolupar al territori basat en les energies renovables, i menys depenent de les energies provinents de l’exterior.  El Pacte Nacional per a la Transició Energètica, concretament, inclou l’objectiu d’arribar al 100% de les energies renovables el 2050. L’estratègia ha captat l’interès d’inversors internacionals, i fabricants de vehicles elèctrics, com Tesla o Thunder Power.

Segueix-nos

680
1,486