Dimarts, 22 Octubre 2019

València i Catalunya reclamen el Corredor del Mediterrani al SIL2018

|

Aquest dimarts s’ha inaugurat la 20ena edició del SIL, el Saló Internacional de la Logística que se celebra a Barcelona cada any.

Enguany, el saló es presenta amb un augment del 10% de les empreses participants respecte a l’any passat i sumant sinergies amb la segona edició del eDelivery Barcelona Expo & Congress, la Fira que centra tot el seu interès en l’entrega, la logística i l’última milla com a aspectes clau de tot negoci eCommerce. A més a més, València participa al saló com a comunitat convidada.

“No ens ha de fer por l’última milla ni l’últim moment”, ha recordat el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font. “No hem de tenir por del canvi. En els pròxims anys hi haurà resistència però el més important és que l’administració serà col·laborativa. Estem disposats a assumir nous reptes i canvis”.

El Corredor suposa un “petit problema”

Font també ha recordat que el Corredor del Mediterrani suposa un “petit problema”. “Crec que algun dia aconseguirem que sigui una prioritat. No pot ser que la intermodalitat ferroviària estigui a 5% quan les economies europees estan al 20%. Si no aconseguim que la intermodalitat, en un màxim de 8 anys, sigui una realitat als ports o a les indústries haurem de substituir-ho per una altra alternativa”.

Un corredor que també ha reivindicat el Conseller d’habitatge, obres públiques i vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, Vicent Boira, que ha catalogat d’estructura “essencial” i “no només per a Múrcia, sinó per a Catalunya i la mateixa Espanya”, i ha aprofitat per reivindicar el Corredor del Mediterrani per Terol “que també ens sembla essencial”.

Boira ha ressaltat que “treballar en el món de la globalització implica tenir un ull posat en la logística general de mercats i activitats logístiques”. “Sense perdre de vista l’entorn geogràfic i geoestratègic”, ha afegit. “Estem treballant en un nou model econòmic on la logística i la reindustrialització hi juguen un paper essencial”.

Imatge de la inauguració del SIL2018 / Anna Solé Sans

El SIL 2018 compta amb la participació de 650 empreses participants, i el 40% d’elles són internacionals, procedents de 41 països diferents. Així ho ha exposat el president del SIL, Jordi Cornet: “En ple segle XXI el món és de les multinacionals però també de les petites i mitjanes empreses que s’han de poder revolucionar amb l’economia 4.0 perquè al final, del que es tracta és que la gent tingui el seu producte”.

Durant l’acte d’inauguració del SIL, també hi han participat el Delegat Especial de l’Estat en Funcions al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, el president de l’Associació Internacional d’Agents Professionals d’Aduanes, (ASAPRA), Pedro Castro, i la directora general del SIL que ha conduït la inauguració, Blanca Sorigué, i Mercè Conesa, de la Diputació de Barcelona. En substitució de l’alcaldessa, Ada Colau, que estava previst que inaugurés el saló ha vingut a l’esdeveniment Jaume Collboni, com a vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Publicitat

Seguiu-nos a: