Dimecres 18 maig 2022

Uns 300 treballadors de l’escorxador Avidel de Lleida aconsegueixen entrar a la planta per treballar malgrat la vaga

Un dispositiu dels mossos ha facilitat l'accés a les instal·lacions després que dijous no ho poguessin fer pels piquets

|

Els mateixos 300 professionals que dijous no van poder accedir a l’escorxador avícola Avidel de Lleida han aconseguit aquest divendres entrar a les instal·lacions per poder treballar a les set del matí. Segons ha informat l’empresa, del grup Vall Companys, en un comunicat, malgrat la vaga convocada per CCOO, els Mossos d’Esquadra han facilitat un accés a la instal·lació, on a l’entrada principal hi ha un piquet dels vaguistes des de dimecres a les nou del vespre. Segons l’empresa, han entrat a treballar personal de sacrifici i especejament, qualitat, manteniment i neteja, entre d’altres. D’aquesta manera, han apuntat, s’ha pogut garantir el dret a vaga i el dret al treball.

En el comunicat de l’empresa s’ha reiterat que les condicions laborals estan per sobre la mitjana del sector i han negat les “difamacions” de CCOO. En aquest sentit, han remarcat que sempre s’ha respectat el dret a vaga i el dret al treball. A més, han afegit que la UGT va oferir la possibilitat que la convocatòria de vaga es fes a través d’una assemblea de treballadors amb vot secret perquè els professionals es poguessin expressar lliurement.

L’empresa lamenta que durant la jornada de dijous el piquet organitzat va impossibilitar l’accés a l’equip de neteja que havia estat notificat com a serveis mínims de la planta de producció. Per aquest motiu, s’ha presentat una denuncia contra el sindicat perquè no es va poder accedir a les instal·lacions. Finalment, des de l’empresa s’ha condemnat el llançament de pedres, objectes i insults per part de membres del piquet en contra dels treballadors que han entrat a treballar aquest divendres a l’escorxador.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512