Diumenge 16 maig 2021

Unió Pensionista, preocupada per l’efecte agreujant que tindran els ERO de CaixaBank i BBVA en l’atenció als jubilats

Una cinquantena d'ajuntaments se sumen a una moció per reclamar als bancs que ofereixin un tracte "humà" a la gent gran

|

Unió Pensionista s’ha mostrat preocupada per l’efecte agreujant que tindran els ERO massius a CaixaBank i BBVA en l’atenció de la gent gran a les entitats bancàries, que ara mateix ja és “deficient” amb cada vegada menys oficines i horaris reduïts. “La indefensió de la gent gran davant la banca és brutal”, ha denunciat una dels membres de l’organització, Júlia Castillo, en una roda de premsa. “Els drets no caduquen perquè et facis gran. La gent gran necessita una atenció personalitzada”, ha afegit. Per revertir aquesta situació, una cinquantena d’ajuntaments com Badalona, Manresa o Vilanova i la Geltrú s’han adherit a una moció per reclamar als bancs que ofereixin un tracte “humà” a la gent gran impulsada per l’organització.

L’organització veu com “un problema greu” els procediments d’acomiadament de fins a 12.000 treballadors de CaixaBank i BBVA que s’estan negociant perquè poden “repercutir significativament” en l’atenció que rep la gent gran. Si es redueix el personal i l’horari d’obertura d’oficines, els pensionistes es veuen obligats a fer gestions als caixers o per Internet sense tenir els coneixements necessaris. “La gent té dret a un respecte. L’atenció personalitzada és imprescindible”, ha demanat Castillo.

A més, Unió Pensionista també ha denunciat les comissions abusives que cobren els bancs als pensionistes “que menys tenen”. En el cas de CaixaBank aquestes quantitats poden arribar als 240 euros l’any només pel manteniment del compte si l’entitat no considera que ets un client fidel. Les entitats bancàries “marginen” la gent gran però alhora “els persegueixen per encolomar-los productes”, ha dit Llorenç Guasch, membre de la Unió Pensionista i dels Iaioflautes del Garraf, els iniciadors de la campanya perquè els consistoris se sumessin a les seves peticions.

El col·lectiu ha fet una crida als ajuntaments de Catalunya i de tot l’Estat que s’adhereixin a la resolució que demana a les entitats financeres reforcin els recursos per tal d’oferir un servei adequat durant tot l’horari d’oficina, especialment a la gent gran que no pot accedir a les gestions en línia i es veu abocada a “situacions penoses a l´hora d´accedir a les oficines bancàries”. A més, reclamen un servei de qualitat especialitzat en atenció als usuaris, insten les entitats bancàries a donar “informació adequada, real i certa” sobre les comissions, els serveis i productes, especialment els adreçats a la gent gran, com ara les hipoteques inverses.

Els ajuntaments que han aprovat la moció han enviat la proposta a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i al seu Consell Comarcal perquè facin arribar el text a les diferents entitats bancàries. A banda dels tres consistoris mencionats, han aprovat la moció Albinyana, Avià, Campdevànol, Cava, Cervelló, Cubelles, Cunit, Gombrèn, La Floresta, L’Arboç, L’Espluga de Francolí, Llorenç del Penedès, Manresa, Masllorenç, Montesquiu, Olesa de Bonesvalls, Palau-sator, Pallejà, Preixens, Regencós, Riells, Sallent, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Ribes, Sant Pol de Mar, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç dels Horts, Santa Oliva, Set Casis, Soriguera, Vallgorguina, Vilanova del Vallès o Vilobí d’Onyar.

Segueix-nos

680
1,491