Dissabte 18 setembre 2021

Una trentena d’start-ups catalanes nascudes durant la pandèmia reben ajuts de fins a 75.000 euros cadascuna

La línia de subvencions del Govern per a empreses emergents té un pressupost de 2 MEUR, un 25% més que l'any anterior

|

Un total de 27 startups catalanes nascudes durant la pandèmia han rebut ajuts de fins a 75.000 euros d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Govern. Els diners formen part d’una línia del Govern de 2 milions d’euros, un pressupost un 25% més elevat que l’any anterior, i que pretén ajudar a impulsar els empreses emergents en les fases inicials del seu creixement. “És clau garantir la viabilitat de nous projectes tecnològics i innovadors a través de les startups amb un ajut que es dirigeix al moment més crític de la seva vida: han d’accedir als primers clients, demostrar que tenen mercat, fer prototips i validar el model de negoci”, ha dit el conseller delegat d’ACICÓ, Joan Romero.

Els diners serveixen per finançar l’execució del pla d’empresa de les companyies, com les despeses de personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d’espais o l’elaboració d’estratègies de comunicació, entre d’altres. A més, amb l’objectiu d’impulsar la transferència tecnològica, 9 de les 27 empreses subvencionades són spin-offs sorgides de centres de recerca i universitats de Catalunya.

Per sectors, un 37% són de salut, però també n’hi ha dels àmbits de l’energia, el medi ambient, l’agricultura, la indústria 4.0, les TIC o l’entreteniment. Entre d’altres, treballen en camps com la intel·ligència artificial, el 5G, el big data, les plataformes per streaming, la biotecnologia, el blockchain, la fotònica o la realitat augmentada.

A banda del suport econòmic, les empreses emergents també reben un servei de mentoria durant un any i mig en àmbits com el finançament i la internacionalització. Aquesta línia d’ajuts ha beneficiat 86 startups catalanes des que es va posar en marxa per primera vegada, l’any 2017.

Segueix-nos

680
1,492