Diumenge, 19 Gener 2020

Una cinquantena de pimes comencen el programa “Accelera el creixement”

Una cinquantena de pimes de la demarcació de Barcelona han estat escollides per participar a la 8a edició del programa ‘Accelera el creixement’, organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d'ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament.

|

Des de l’any 2012, PIMEC i la Diputació de Barcelona impulsa en cada edició del programa ‘Accelera el creixement’ a 50 pimes de la província de Barcelona, proporcionant serveis i incidint en elements claus per al creixement dels negocis com la innovació tecnològica, l’organització i l’equip directiu, la comercialització i la internacionalització. Les característiques d’aquestes pimes:

• El 56% de les empreses participants són petites empreses, el 36% són micro, mentre que el 8% restant són mitjanes.
• Per comarques, un 28% són del Vallès Occidental, un 16% del Vallès Oriental, un 14% del Maresme, un 10% del Baix Llobregat i Osona, un 8% del Barcelonès, un 6% de l’Alt Penedès i Bages, i un 2% del Berguedà.
• Per sectors d’activitat, el 52% de les empreses són del sector industrial, un 28% de serveis, un 18% de comerç, i un 2% de construcció i indústria auxiliar.
• El 44% són empreses amb més de 20 anys d’antiguitat, el 28% tenen entre 6 i 10 anys, el 14% entre 16 i 20 anys, el 8% menys de 6 anys i el 6% entre 11 i 15 anys.

Les pimes del programa “Accelera el creixement” són empreses amb alt potencial de creixement. 347 empreses ja han passat per aquest programa i, un cop avaluades, superen amb escreix els objectius fixats en termes de creixement en nou llocs de treball, facturació i beneficis coincidint en valorar el programa de forma molt satisfactòria.

En aquesta nova edició, es compta amb la participació de 32 ens locals de la demarcació des de les seves unitats d’atenció a les empreses, els Centres Locals de Serveis a les Empreses. Des d’aquests centres, juntament amb les delegacions de PIMEC, es garanteix fer un seguiment i suport adequat durant tot el programa.

L’avaluació de les empreses quatre anys després de la seva participació en el programa ha estat molt positiva, de manera que l’ocupació de les empreses participants en aquestes quatre primeres edicions ha incrementat un 23%, la facturació un 33% i els beneficis un 83%. A més, un 66% de les empreses participants en les quatre primeres edicions del programa han introduït nous productes o serveis a la seva cartera, i un 59% han millorat la seva gestió.

Més informació sobre el programa:
https://www.diba.cat/es/web/economieslocals/accelera-el-creixement
https://youtu.be/Q1e9vgfR6SY?list=PLJz0Sj1ADXYE0_nzsiNng3boXOo5pRvIf
@economieslocals

Publicitat

Seguiu-nos a: