Dimecres, 22 Gener 2020

Un informe d’un banc suís provoca la pitjor caiguda de Grifols a la borsa en els darrers quatre anys

UBS creu que una nova tecnologia per combatre malalties immunològiques posa en perill el 20% del negoci de la farmacèutica catalana

|

Grifols va registrar, durant la jornada de dimecres, la seva pitjor sessió dels darrers quatre anys a la borsa, amb caigudes del 5,37%. Aquesta situació arriba després que el banc suís UBS publiques un informe que “aconsella” vendre les accions de la farmacèutica catalana, perquè considera que perilla el 20% del seu negoci.

La raó és que les vendes d’immunoglobulina de la farmacèutica es poden veure afectades per l’auge de la tecnologia anti-FcRn, que ja estan desenvolupant diversos laboratoris amb l’objectiu de combatre malalties del sistema immunològic i que pot arribar al mercat a partir del 2021. Per la seva banda, Grífols ha rebutjat les afirmacions d’UBS i ha assenyalat que els estudis clínics preliminars s’ha fet en un nombre “molt limitat de pacients” i que si al final es demostrés l’eficàcia de l’anti-FcRn l’impacte seria “mínim”.

L’informe d’UBS no només recomana vendre les accions de Grifols sinó que a més rebaixa en un 28% la seva valoració, de manera que estima que cada títol té un valor de 18 euros. Aquest dimecres, Grifols ha tancat la sessió amb una cotització de 23,09 euros per acció.

La multinacional catalana ha fet un comunicat públic a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors per contrarestar les afirmacions del banc suís i, a més d’afirmar que els estudis clínics preliminars (fase I i II) estan fets amb un “nombre limitat de pacients” i que “no són concloents respecte a l’eficàcia i seguretat”, subratlla que en la fase III “haurà de demostrar una eficàcia igual o superior a la immunoglobina”. En tot cas, si fos així, “només serien indicats per a un petit nombre de malalties i pacients”, assegura Grífols, que entén que, per tant, “el potencial impacte en el seu negoci seria mínim”.

Publicitat

Seguiu-nos a: