Dilluns 21 juny 2021

Un dels principals bancs espanyols pretén acomiadar 4.000 treballadors en plena pandemia

Els bancs de l'Ibex 35 acaben de repartir dividends milionaris

|

El Santander vol acomiadar 4.000 treballadors –un 13% de la seva plantilla- i tancar al voltant de 1.000 oficines a tot l’Estat. Per altra banda, l’entitat té intenció de reubicar 1.090 empleats més en altres societats del grup, segons han informat els sindicats aquest divendres i han confirmat fonts bancàries. La xifra d’acomiadaments és superior a la que s’havia plantejat fa dues setmanes, d’aproximadament 3.000 treballadors, i respon als canvis provocats al sector per la covid-19.

Per altra banda, l’entitat s’ha compromès a recol·locar tots els empleats afectats a través de l’agència Lee Hecht Harrison, del grup Adecco, una empresa que ja ha contractat en ocasions anteriors. Recordem que fa poc els bancs de l’Íbex 35 han repartit dividends i la UE els ha cridat l’atenció

Des dels sindicats opinen que la xifra de treballadors afectats és massa alta i confien a poder-la reduir en unes 1.000 persones. Per aconseguir-ho, Comissions Obreres (CCOO) proposa incrementar el nombre de recol·locacions en societats del Grupo Santander, impulsar la mobilitat geogràfica i dur a terme reubicacions internes a l’àrea Santander Personal, especialitzada en la gestió en línia.

A partir del pròxim dimarts 17 de novembre, empresa i sindicats constituiran la mesa formal i iniciaran un període de negociacions per fixar les condicions dels acomiadaments i l’afectació del pla de reestructuració a cada territori. A Catalunya, el Santander suma al voltant de 3.000 treballadors.

Segueix-nos

680
1,493