Dijous 24 juny 2021

La UE imposa una multa de 2.400 milions d’euros a Google

|

Redacció

La Comissió Europea ha anunciat avui que imposarà una multa de 2.424 milions d’euros per Alphabet, la companyia matriu de Google, per abús de posició dominant en el sector dels sistemes de cerca. La sanció és la més alta de la història de la Unió Europea. Google ja ha anunciat que recorrerà la multa i l’aplicació de mesures preventives al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

L’executiu comunitari veu amb mals ulls el sistema Google Shopping, que permet a les empreses situar els seus productes en un requadre al principi de la pàgina de resultats a canvi d’una compensació per la tecnològica. “L’estratègia de Google pel seu servei de comparació de preus no consistia només en atraure clients al fer als seus productes més atractius que el dels clients, Google va abusar del seu domini del mercat com a cercador per promocionar els seus propis serveis en els resultats, relegant els seus rivals”, ha explicat la comissària de Competència de la UE, Margrethe Vestager, recollia Expansión. La mandatària ha ressaltat que productes rivals de Google “amb major rellevància” apareixen, “de mitja”, a la quarta pàgina de resultats. La companyia ha de rectificar la situació o podria enfrontar-se a noves penalitzacions de fins al 5% de la seva facturació mitjana global.

La multa és molt superior a la imposada per pràctiques monopolístiques a d’altres tecnològiques en el passat, i suposa un precedent negatiu per les altres dues causes que la firma de Silicon Valley encara té obertes amb la UE, relacionades amb el mercat de sistemes operatius de mòbils i el de cercadors integrats en webs alienes a la companyia.

Segueix-nos

680
1,491