Dijous 24 juny 2021

La UE exigeix 100.000 milions d’euros al Regne Unit per començar a negociar el ‘Brexit’

|

Redacció

La Unió Europea no vol començar a negociar el ‘Brexit’ fins que Gran Bretanya no aboni 100.000 milions d’euros en concepte de compromisos financers adoptats amb la comunitat europea, segons diversos documents de treball als quals ha tingut accés el Financial Times, i recollits per diversos mitjans. El secretari britànic responsable de les negociacions, David Davis, ja ha avisat aquest matí que Londres no està disposat a abonar aquesta quantitat, i que el país podria acabar abandonant el bloc sense cap acord, segons ha declarat a la televisió anglesa ITV.

“No se’ns ha proporcionat cap número encara, nosaltres complirem amb les nostres obligacions, però no el que la Comissió vulgui”, ha assegurat Davis. Als 100.000 milions d’euros s’hauria de restar posteriorment la quantitat inclosa en els pressupostos de la UE destinada a ciutadans i empreses britàniques, però la xifra indica que Brussel·les ha decidit adoptar una postura negociadora molt severa amb la Gran Bretanya. Per contra, des de Londres s’amenaça d’abandonar el bloc sense acord i, per tant, sense cap mena de compensació financera si no es rebaixa la quantitat demandada.

Tensió entre May i Juncker

El xoc frontal per la factura del ‘Brexit’ arriba pocs dies després d’una trobada entre la primera ministra britànica, Theresa May, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Segons va revelar la premsa alemanya, Juncker va arribar a afirmar que May “viu en una altra galaxia” i que desconeix completament el funcionament de la Unió Europea. El cap de l’executiu de la unió va arribar a afirmar en privat que era “deu vegades més escèptic que abans” sobre les possibilitats d’èxit d’arribar a un acord entre Regne Unit i la Unió Europea.

Segueix-nos

680
1,491