Divendres 17 setembre 2021

Uber denuncia Élite Taxi davant l’ACCO per amenaces i intimidació als taxistes registrats a l’aplicació

Tito Álvarez respon que interposarà una denúncia per calúmnies a la plataforma i al seu director general a Espanya

|

Uber ha presentant una denúncia davant l’Agència Catalana de la Competència contra Élite Taxi i Taxi Project 2.0 per promoure una “campanya d’amenaces, boicot i intimidació” als taxistes que van acceptar adherir-se a l’aplicació de la multinacional a Barcelona. En un comunicat, la companyia lamenta que des del llançament del nou servei a la ciutat els taxistes han dut a terme accions com la identificació dels taxistes que operen a través de la plataforma, amb la difusió dels seus noms números de llicències i telèfons privats “per ser assetjats i amenaçats”. El portaveu d’Elite Taxi i coordinador de Taxi Project, Tito Álvarez, ha anunciat que respondrà amb una denúncia als jutjats per calúmnies al llarg d’aquesta setmana.

Segons Uber, Uber assegura que “centenars” de conductors no han començat a treballar amb l’aplicació d’Uber o se n’han donat de baixa per por a represàlies. Amb tot, l’empresa ha sol·licitat que s’adoptin mesures cautelars per posar fi a aquestes presumptes pràctiques dels taxistes. El director d’Uber a l’Estat, Juan Galiardo, ha denunciat la campanya contra els taxistes que estan disposats a treballar amb la plataforma des del passat des de març, “Després de diversos mesos d’assetjament continuat als conductors que volien utilitzar Uber i amb l’objectiu de garantir que puguin usar la nostra aplicació sense por, hem interposat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de la Competència contra Élite Taxi, Taxi Project 2.0 i els seus responsables”, ha confirmat Galiardo en un comunicat.

Tito Álvarez anuncia accions legals
El portaveu d’Elite Taxi i coordinador de Taxi Project, Tito Álvarez, ha respost a la denúncia d’Uber davant l’ACCO amb l’anunci d’una querella per calúmnies davant el jutjat contra la multinacional i el seu director general a Espanya, Juan Gailardo. Segons ha explicat Álvarez, el cas ja està en mans dels advocats dels representants dels taxistes i entre aquest dimarts i aquest dimecres iniciaran les accions legals. “El què ens està dient és molt greu i ho haurà de demostrar als jutjats”, ha assenyalat el portaveu d’Élite Taxi. “Ens mantenim en tot el què hem dit des del primer dia. Per a nosaltres Uber és ‘non grat’ i tots els taxistes que treballin per a ells uns traïdors”, ha continuat Álvarez. “D’aquí, que és el que nosaltres pensem, a què ens parlin d’amenaces, coaccions i tots aquestes barbaritats…”, ha afegit, que ha emplaçat al màxim responsable d’Uber a l’Estat a veure’s als jutjats.

L’arribada de l’aplicació també va causar algun estira-i-arronsa amb l’Institut Metropolità del Taxi, que fins a mitjans d’abril no va autoritzar la plataforma a operar amb un preu tancat, és a dir, amb la tarifa 3. L’organisme però va mantenir obert un expedient informatiu perquè certifiqués les obligacions fiscals, laborals i en matèria de protecció de dades. L’IMET havia advertit als taxistes que treballessin a través de l’aplicació d’Uber i no oferissin la T3 se’ls obriria un expedient, que podia derivar en una sanció amb multes d’entre 251 i 1.250 euros.

Segueix-nos

680
1,492