Dimecres, 26 Febrer 2020

El turisme generarà a l’estiu més de 255.000 llocs de treball a Catalunya

|

Redacció

La campanya d’estiu generarà fins a 255.968 llocs de treballs nous, segons revela un nou estudi de la consultoria Adecco. La xifra suposa un nombre de nous contractes un 14% superior als creats durant el mateix període de l’any passat. L’informe destaca que Catalunya serà el territori de l’Estat on la temporada de vacances generarà un major nombre de feines. A nivell de demarcacions, s’espera que Barcelona lideri la contractació, amb 191.400 nous contractes. quasi tres quartes parts del total català.

El nou text ressalta que la major part de contractació estival s’ubicarà a nivell estatal en les comunitats autònomes costeres, com Catalunya, Andalusia o Murcia, i a la Comunitat de Madrid. Les Illes Balears, amb un augment de nous llocs de treball del 20% respecte els mateixos mesos de l’any anterior, és el territori que més creix.

El sector del turisme i l’hostaleria seran els principals motors d’aquests nous llocs de treball, i s’espera que el creixement interanual de contractes augmenti un 20% en aquests àmbits. Els sectors aeroportuari i de transport i logística, també vinculats a l’arribada de visitants al territori, experimentaran també una major demanda de personal. Adecco apunta que cuiners, cambrers, monitors de lleure i socorristes seran alguns dels perfils professionals més buscades aquest estiu.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: