Divendres, 24 Gener 2020

Turisme de Barcelona preveu tancar 2019 amb xifres “rècord” de congressos i nega “cap afectació” pels aldarulls

El consorci preveu finalitzar l'any amb una mitjana anual de 2.000 reunions

|

Turisme de Barcelona preveu tancar 2019 amb una mitjana anual de 2.000 congressos, per sobre de les xifres registrades el 2018. Previsiblement, enguany se superaran també les dades de 2017, “l’any rècord” de Barcelona, segons ha assegurat el president de l’entitat, Eduard Torres, en una roda de premsa aquest dilluns per valorar l’activitat de congressos a Barcelona. Aquestes xifres no han patit “cap afectació” pels aldarulls que van tenir lloc després de la sentència, segons el vicepresident segon i regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé. Tot i que ha reconegut que aquella setmana en concret hi va haver un descens de les pernoctacions, ha assegurat que no “ha notat una preocupació especial dels agents organitzadors de congressos”.
En general, les entitats han destacat el bon comportament del 2019, superant les xifres de 2018 en nombre de reunions, si bé alguns d’aquests congressos són de caràcter rotatori. L’any passat, l’impacte econòmic de les trobades va ser de 2.000 milions d’euros, una xifra que es preveu superar aquest exercici. En els últims anys, Barcelona s’ha situat en el Top 5 de les ciutats amb més congressos.

De fet, tant Torres com Marcé han destacat l’especial “interès” dels organitzadors per celebrar congressos a la ciutat. En concret, Turisme de Barcelona, a través de Barcelona Convention Bureau (BCB), treballa amb 127 candidatures pels propers anys. Per al 2020, la societat té confirmats 33 congressos de més de mil delegats.

De cara al 2021, Barcelona acollirà la fira Integrated Systems Europe (ISE), amb més de 80.000 assistents previstos, així com un congrés de malalties respiratòries i el Seafood Expo Global, amb 20.000 i 30.000 visitants, respectivament. Per al 2022, ja s’ha confirmat la presència del congrés internacional d’Oncologia Pediàtrica (SIOP) i el Congrés Mundial de Parkinson.

BCB també ha renovat la presència del congrés IBTM World a Barcelona, una decisió que Marcé ha titllat d'”estratègicament molt important” perquè permet decidir la localització de congressos. En els tres dies que ha durat la IBTM d’enguany, el BCB ha realitzat 154 reunions de treball i a l’estand hi han participat 48 empreses membres de Turisme de Barcelona i 7 entitats del territori.

La majoria dels congressos celebrats a Barcelona, un 40%, són del sector mèdic-científic; seguits del sector de Tecnologia i Telecomunicacions (TIC), amb un 15%, i els sectors acadèmics i industrials, amb un 10%.

Pel que fa als reptes de futur, Torres s’ha referit a la importància de “la sostenibilitat, la ciència i tecnologia, i el llegat”. En aquest context, el president de Turisme de Barcelona ha assegurat “treballar” amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per fer el “transport més sostenible” i ha destacat la voluntat de “reduir plàstics a la cadena de proveïdors”.

Torres ha remarcat també la importància dels sectors de ciència i tecnologia, “amb un gran valor afegit”, i ha expressat la seva voluntat que la relació entre els congressos i la ciutat “vagi més enllà” dels dies en què té lloc la fira.

En aquest context, el director del BCB, Christoph Tessmar, ha assegurat que la situació política a Catalunya “no ha tingut cap conseqüència negativa” de cara a l’organització d’esdeveniments en els pròxims anys. En concret, durant la setmana dels aldarulls, dos creuers no van atracar a Barcelona i una convenció de 300 persones es va cancel·lar. Marcé ha destacat la diferència entre “el clima general de Catalunya, amb un debat polític a Catalunya” i els fets “que van passar a Barcelona una setmana en concret”.

Publicitat

Seguiu-nos a: