Diumenge 16 maig 2021

Un tribunal demana que les aerolínies deixin d’encongir els seients dels avions

|

Redacció

Cames doblegades, mals d’esquena i respatllers que tallen la respiració… Els tribunals dels Estats Units han decidit posar punt i final als maldecaps dels passatgers d’avió. El Tribunal d’Apel·lacions dels Estats Units ha demanat a l’Administració Federal d’Aviació (FAA, per les seves sigles en anglès) del país que estableixi un espai mínim perquè els viatgers puguin gaudir del vol còmodament i de manera segura.

La petició es produeix posteriorment a la sentència a favor de l’organització de passatgers Flyers Rights, que va presentar una queixa contra la reducció de l’espai a bord dels aparells. Segons recull El País, l’entitat calcula que durant l’última dècada l’amplada dels seients s’ha reduït aproximadament de 47 a 43 centímetres, mentre que la que hi ha entre fileres ha passat dels 89 als 79 centímetres.

“És el cas de l’increïble seient minvant”, assenyalava una de les jutgesses del cas, Patricia Ann Millett, que defensa que la reducció de l’espai en els avions com un perill per la seguretat aèria. Davant aquesta constatació, el Tribunal d’Apel·lacións ha decidit demanar al regulador que estableixi unes dimensions mínimes pels passatgers. La FAA, per contra, defensa que els seus estàndards compleixen els requisits de seguretat.

Els legisladors nord-americans ja han demanat en diverses ocasions a les companyies aèries que millorin les dimensions mínimes dels passatges. Per contra, American Airlines va anunciar el maig passat que reduiria en 2,5 centímetres els seients de la classe turista, per oferir-los a aquells que paguessin una mica més per anar a la part del davant de la cabina.

La regulació actual no estableix unes dimensions mínimes pel vol, però exigeix que un avió ple pugui ser evacuat en 90 segons amb la meitat de sortides bloquejades i en condicions de baixa il·luminació.

Segueix-nos

680
1,491