Divendres 23 abril 2021

Tremosa assegura que intentaran revertir la decisió de Bosch encara que “és difícil”

USOC i CCOO manifesten un "rotund rebuig" al tancament de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt

|

El conseller d’empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha assegurat que, malgrat saber “que és difícil”, el Govern treballarà per intentar revertir la decisió de Bosch de tancar la seva planta de fabricació de frens a Lliçà d’Amunt. En un comunicat de la conselleria aquest dijous, ha afegit que, en cas de ser una decisió irreversible, es treballarà “per a la reindustrialització per reconvertir la planta i els llocs de treball, com s’està fent amb Nissan”. També ha apuntat que, malgrat estar en contacte amb l’empresa en la taula de reindustrialització de la planta de Castellet i la Gornal (Barcelona), Bosch ha informat aquest mateix dijous a la Generalitat dels seus plans.

“Intentem detectar problemes per actuar i evitar tancaments d’empreses, però fins avui no en teníem coneixement” del tancament, ha assegurat. La Generalitat i la direcció de l’empresa s’han emplaçat a reunir-se la setmana vinent per intentar trobar una solució.

SINDICATS
CCOO d’Indústria de Catalunya ha manifestat aquest dijous el seu “rotund rebuig” al tancament de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt, una decisió que comporta l’extinció de gairebé 340 llocs de treball. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la Federació d’Indústria d’USOC, que ha atribuït la decisió a la voluntat de la multinacional de deslocalitzar la producció a Polònia. Per aquest motiu, el sindicat ha reclamat mesures “efectives i reals” per revertir la decisió. L’USOC ha vinculat el tancament a una decisió “política i tecnològica”, fruit de la “manca” de polítiques industrials actives i una “negligent passivitat” de les administracions.

“Això és extremadament greu, ja que són decisions que obeeixen a una recerca de costos inferiors dins la Unió Europea i es fa amb la passivitat de les administracions, que no aturen la sagnia de llocs de treball que aquestes decisions ocasionen al sector d’automoció i que estan provocant una desertització industrial a Catalunya”, ha lamentat el sindicat a través d’un comunicat. L’USOC considera l’anunci d’aquest dijous el “colofó” després del tancament de les fàbriques de Nissan a finals d’aquest any i els ajustos d’ocupació a les plantes industrials catalanes. El sindicat també ha traslladat el seu suport a la “lluita” dels treballadors de Bosch en la defensa dels llocs de treball i la recerca d’una alternativa industrial per a la fàbrica.

En aquest mateix sentit, CCOO ha atribuït el tancament a una “decisió estratègica” presa des d’Alemanya, sense cap relació amb “causes justificades”. De fet, el sindicat ha acusat la multinacional “d’aprofitar-se” de la situació actual per “desmantellar” les seves plantes productives a Catalunya.

Segueix-nos

680
1,474