Divendres 20 maig 2022

Territori inspeccionarà 4.500 habitatges, locals i aparcaments per controlar la seguretat de les obres de l’L9/L10

La tuneladora, situada a l'entorn de la futura estació Manuel Girona, reprendrà la perforació a la primavera

|

Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori ha posat en marxa una nova fase de les obres per acabar el tram central de les línies L9 i L10, i preveu inspeccionar 4.500 habitatges, locals i aparcaments per controlar la seguretat dels treballs. Així, es miraran els edificis per documentar el seu estat de conservació abans de l’inici de les obres i garantir als propietaris un “document fidel” de la seva situació i poder verificar-lo durant els treballs o un cop acabats, si fos necessari. En el cas dels edificis, s’avaluen elements comuns com façanes i escales, així com l’interior de cada habitatge. També hi entren locals comercials i aparcaments. La tuneladora, a la futura estació Manuel Girona, reprendrà la perforació a la primavera.

Segons informa Territori en un comunicat, també s’instal·laran equips d’auscultació i control en els mateixos edificis i en el terreny per “controlar l’evolució dels treballs del túnel i possibles oscil·lacions del nivell freàtic”. El Govern també té previst fer reunions informatives amb el veïnat, comerciants i representants de l’Ajuntament de Barcelona.

Per connectar les branques sud i nord de l’L9/L10 i culminar així els treballs cal perforar uns quatre quilòmetres de túnel entre les futures estacions Manuel Girona i Lesseps. També cal acabar l’obra civil de la gran majoria de les estacions ja iniciada en al fase anterior, fer obres d’arquitectura i instal·lacions, iniciar la construcció de l’estació Manuel Girona i col·locar llosa intermèdia, vies i instal·lacions al túnel del tram central, inclòs el que ja està construït però encara no en servei, i que té uns cinc quilòmetres.

Segons explica Territori, es reprenen els treballs per finalitzar el pou de l’estació de Sarrià, que afectaran part de la via pública. A l’estació de Camp Nou, es reimplanta la zona d’obra com a preparació a la posada en marxa de la tuneladora i al pou de l’estació de Guinardó/Hospital de Sant Pau es fan tasques prèvies per a l’extracció de la majoria de les peces de la tuneladora que hi ha situada a Lesseps.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512