Dijous 27 gener 2022

SONY primera baixa al WMC

Telefónica, Vodafone, Orange o Ericsson continuen amb els seus plans però segueixen l'evolució de la covid de prop

|

L’organitzadora del Mobile World Congress (GSMA) ha mostrat la seva “sorpresa” per l’anunci de la retirada de Sony del congrés de telefonia mòbil, que se celebrarà a Barcelona entre el 28 de febrer i el 3 de març i pel qual no havia arribat a reservar espai. En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, GSMA recorda que la marca japonesa “no ha participat com a expositor a l’esdeveniment des del 2019”. “Encara que això és decebedor, respectem les decisions estratègiques preses per la companyia”, afirma la nota, que “desitja el millor” al grup nipó. GSMA afegeix que continuen centrats a organitzar “un esdeveniment imprescindible” i que ho faran amb “l’aclaparador suport de la indústria” així com de Catalunya, Barcelona i l’Estat espanyol.
“Hem demostrat la nostra capacitat per oferir un entorn segur”, asseguren, tot detallant que ofereixen un “pla de salut i seguretat líder a la indústria” i que ja han celebrat tres esdeveniments reeixits el 2021.

Preguntada per l’ACN, Sony no ha aclarit si havien reservat espai prèviament a anunciar que es retiraven de l’esdeveniment, a conseqüència de la pandèmia. Fonts de l’empresa han explicat que encara no han decidit si hi prendran part de forma virtual o de quina forma comunicaran les novetats de la marca per a aquest 2022. Sony ja va cancel·lar la seva presència en les dues edicions anteriors per la pandèmia i també va ser de les primeres grans marques en anunciar-ho. De fet, fonts de GSMA, asseguren que l’empresa tampoc va arribar a reservar un espai en aquells moments.

Les grans empreses de telecomunicacions, però, mantenen per ara la participació al Mobile World Congress (MWC) tot i l’absència de Sony. Marques com Telefònica, Vodafone, Orange, i Ericsson han confirmat a l’ACN que mantenen l’assistència presencial encara que totes han puntualitzat que segueixen l’evolució de la covid de prop per a prendre la millor decisió per als seus empleats.
Telefònica, soci fundador del Mobile, continua treballant amb les dates previstes. Fonts de l’operadora espanyola han puntualitzat que estan atents a l’evolució de la pandèmia, que ja va obligar a cancel·lar l’esdeveniment del 2020 i a posposar el del 2021. En l’edició de l’any passat, que es va celebrar excepcionalment a l’estiu, l’empresa va ocupar un estand de més de 950 metres quadrats, amb sis demostracions de transformació digital, moltes amb ús de 5G.

Una resposta similar han donat dues de les operadores més grans que participen al Mobile, Vodafone i Orange. L’empresa de telecomunicacions britànica afirma que continua “treballant per estar llestos el 28 de febrer” alhora que segueix atentament l’evolució de la pandèmia. La francesa dona una visió molt semblant, tot assegurant que malgrat la baixa de Sony, de moment, continuen “treballant en la presència al MWC” sense deixar de parar atenció a l’evolució de la pandèmia.

Al seu torn, Ericsson, que va ser una de les primeres a anunciar que es retirava el 2020, s’ha mostrat “prudentment optimista” i fonts de l’empresa han afirmat a l’ACN que tenen previst assistir al congrés a la seva ubicació habitual al pavelló 2, un espai que en l’última edició va ocupar l’empresa francesa especialitzada en tecnologia al núvol, Telco Dr. “L’experiència que estem creant tindrà el màxim enfocament i compromís en la salut i seguretat dels nostres visitants i personal”, han afirmat fonts de la companyia, que revisarà “periòdicament” la decisió de desplaçar-se a la capital catalana. “Naturalment, la canviaríem si una revisió de seguretat i salut determina que calen canvis en l’assistència”, afegeixen des d’Ericsson.

Samsung també manté l’aposta pel MWC 2022 i fonts de la companyia recorden que són una de les empreses que es presenten a la pàgina web de la fira, on també hi ha altres firmes internacionals com Google, Nokia o Microsoft. La multinacional IBM també surt a la llista de companyies previstes per aquesta edició del Mobile, amb un estand al Hall 2.

De la mateixa manera, Hewlett Packard Enterprise explica que per ara “no ha pres cap decisió” sobre el Mobile, on té confirmada la participació al Hall 3. “Estem monitorant les condicions de la pandèmia de prop i enfocant els esdeveniments presencials cas per cas”, indiquen fonts de la companyia, afegint que qualsevol eventual decisió es farà tenint en compte els criteris sanitaris.En l’última edició del MWC hi va haver uns 700 expositors, molts d’ells internacionals, però el públic va ser majoritàriament local i menor que altres anys.

En aquesta edició del 2022, GSMA ja havia anunciat que tenien confirmada la presència de 1.500 expositors. En una carta enviada a tots els assistents, el conseller delegat de l’organitzadora del Mobile, John Hoffman, va assegurar que esperaven donar la benvinguda a persones de 150 països i va reiterar que “la determinació de tornar a reunir el sector és indestructible”. Alhora, Hoffman va afirmar que l’organització “només consideraria un canvi de plans” per decisió de les autoritats sanitàries.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501