Dilluns, 06 de febrer del 2023

Sitges segueix l’estel·la de Barcelona i estudia prohibir nous apartaments turístics a certs barris

|

Redacció

Els grans reclams turístics de Catalunya comencen a compartir un mateix problema: l’arribada massiva d’inversió estrangera al seu mercat immobiliari, sovint per impulsar la creació de nous pisos turístics. Davant la nova situació, el govern de Sitges ha anunciat que estudia seguir l’exemple de Barcelona i vetar les llicències d’habitatges d’ús turístic als barris de nova creació de la zona de la Plana.

Segons ha explicat la regidora de Turisme a l’ACN, Aurora Carbonell, la mesura forma part del nou pla d’urbanisme que espera amortir els efectes dels apartaments turístics en el conjunt del municipi. “Aquí ho haurem d’acotar, perquè, si no, hi ha perill que es compri només per invertir en l’obertura d’aquest tipus de pisos”, ha argumentat.

Sitges va decidir aprovar una moratòria d’un any a la concessió de noves llicències d’apartaments turístics, i vol encarregar un estudi per saber quina és la càrrega turística que pot absorbbir la localitat. Carbonell no descarta posar un límit fix al nombre d’apartaments turístics al centre de la localitat, però ha destacat que es tracta d’un fenomen que s’estén per tot el municipi, “des de la LLevantina a Aiguadolç”. L’Ajuntament de Sitges calcula que actualment el nombre d’habitatges d’aquest tipus il·legals duplica els 1.500 regularitzats, i també pretén realitzar inspeccions porta per porta per frenar el fenomen.

Sitges no és la única zona de Catalunya on la inversió estrangera mostra un gran interès pel mercat immobiliari. Durant el 2016, el 30% dels compradors d’habitatges de la província de Girona van ser estrangers, a prop de reclams turístics tradicionals com les Illes Balears o Tenerife.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge