Dissabte 16 octubre 2021

Sis de cada deu majors de 65 anys no fa servir internet a Catalunya

|

Redacció

Només un 37,7% de la població major de 65 anys catalana es connecta a internet almenys un cop per setmana, segons indica un estudi realitzat pel Consell de Treball, Econòmic i Social. La dada suposa, a la pràctica, que la bretxa digital, és a dir, la separació que existeix entre els grups de població que fan ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i els que no, es situa al Principat als 65 anys.

Malgrat tot, fins a un 79,4% de la població catalana utilitza internet setmanalment, una xifra lleugerament superior a la mitjana europea, del 76%. Concretament, la web gaudeix d’una forta implantació entre les franges d’edat més joves: un 98,3% de persones d’entre 16 i 24 anys en són usuaris, i un 88,5% de persones entre els 25 i els 34 anys, també.

A la vegada, també ha crescut fins al 62,8% el nombre d’internautes que consulten pàgines web a través dels telèfons intel·ligents. La connexió a través de xarxes de cable o fibra també avança fins a ser l’elegida pel 20,4% de la població digital.

Baixa implantació del comerç electrònic

L’ús de la xarxa per adquirir productes segueix sent una de les principals assignatures pendents a la regió, i el nombre de compradors segueix per sota de la mitjana de la Unió Europea. Tot i això, fins a 2,7 milions de catalans han realitzat compres a través del comerç electrònic, especialment en productes relacionats amb el turisme o les entrades d’espectacles, la roba i el material esportiu.

Segueix-nos

680
1,487