Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Seat calcula que es necessitaran uns 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Espanya el 2030

Romaní avisa les pimes: "Els fons europeus són una oportunitat única. És ara o mai"

|

El director internacional d’Afers Regulatoris de Seat, Carlos Romaní, ha calculat que es necessitaran uns 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Espanya de cara al 2030 i ha avisat a les pimes de la importància dels fons europeus Next Generation. “Són una oportunitat única. És ara o mai”, ha afirmat aquest dilluns Romaní en una de les trobades del cicle sobre indústria 4.0 de la Fundació per la Indústria. “Mai abans hem tingut a l’abast un volum equiparable de finançament públic. El 2021 marcarà la diferència per assolir el rellançament de la nostra activitat empresarial i industrial a Catalunya. És el moment de treure del calaix els projectes que sabem que necessitem”, ha recalcat el directiu de Seat.

Nova línia d’ajuts de 2,5 MEUR per a pimes
Un altre dels ponents de la jornada ha estat el coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ, Carles Miranda, que ha avançat que el Departament d’Empresa i Coneixement llançarà a partir de demà dimarts una nova convocatòria de cupons per millorar la competitivitat de les pimes amb un pressupost de 2,5 MEUR, a l’espera de l’arribada dels fons europeus. Es tracta de cupons per contractar serveis d’assessorament en temes com la innovació, la internacionalització, el finançament o l’economia circular. Està previst que l’ordre de bases dels cupons a la competitivitat empresarial 2021 es publiquin a partir del dimarts 23 de març i la convocatòria per sol·licitar l’ajut sigui a partir del 6 d’abril.

24 empreses del sector automoció, en alt risc de desaparició
Finalment, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha volgut deixar clar que la indústria de la mobilitat elèctrica generarà oportunitats i crearà més llocs de treball que no pas destruirà a Catalunya. Villarroya ha xifrat en 3.700 els nous llocs de treball en automoció de la indústria 4.0, però també ha avisat que l’electrificació de vehicles amenaça 235 empreses catalanes del sector de l’automoció si no “es posen les piles”. Segons la directora general d’Indústria, són 24 companyies amb prop de 6.000 treballadors les que tenen “molt alt risc” de desaparició de la cadena, bàsicament les relacionades amb els motors de combustió.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge