Dilluns 27 juny 2022

Sánchez aprova noves mesures per rebaixar el rebut de la llum i estudia topar el del gas

També apunta que l'SMI s'apujarà sense dir quant i que en el tema de l'aeroport "falta consens"

|

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts noves mesures per rebaixar el rebut de la llum. A la rebaixa fins a final d’any de l’IVA del 21 al 10% i la suspensió de l’impost sobre el valor de producció d’energia elèctrica també fins a final d’any (un 7%), s’hi afegirà ara una rebaixa del 5,1% al 0,5% de l’impost especial de l’electricitat. També ha anunciat que detraurà 650 milions d’euros del CO2 no emès a les empreses elèctriques i que farà el mateix amb les de gas per revertir-los a la ciutadania i així “frenar i topar” el rebut de la llum i del gas. “No és raonable que les empreses tinguin aquests beneficis extraordinaris”, ha dit Sánchez. “Tots hem de fer un esforç”.

L’SMI s’apujarà
D’altra banda, Sánchez ha reiterat que hi haurà augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), tot i que no ha repetit la xifra que va anunciar dies enrere, quan va parlar de 15 euros mensuals. Sí ha lamentat que no hi hagi hagut el “concurs” de la patronal, però ha indicat que, tenint en compte la recuperació econòmica i la superació de la pandèmia que es perfilen, “cal seguir amb la senda de l’augment de l’SMI per complir amb el compromís d’arribar als 1.000 euros mensuals aquesta legislatura”.

Al Prat falta consens
Sobre l’aeroport del Prat Sánchez ha opinat que “tan de bo” es pugui tirar endavant l’ampliació de la infraestructura, però ha subratllat que inversions d’aquest tipus “exigeixen grans consensos”. En aquest sentit, i en el cas d’aquesta inversió concreta, el president ha opinat que si els consensos no hi són, cal aparcar-la “fins que el Govern aclareixi la seva posició”. No s’ha posicionat, en canvi, sobre el fet que Podem no està d’acord amb el projecte.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,524