Dissabte 18 setembre 2021

Salut posa en marxa el certificat covid digital de la UE per facilitar els moviments per Europa

El document acredita haver estat vacunat, haver superat la malaltia o tenir un test negatiu

|

El Departament de Salut ha posat en marxa aquest dimarts a la tarda el certificat covid digital, que facilitarà els desplaçaments per la Unió Europea. El certificat covid digital de la UE és un document que acredita tres possibles situacions individuals: certificat de vacunació contra la covid-19, certificat de recuperació de la covid-19 i certificat de prova diagnòstica covid-19 negativa, aquest darrer, disponible properament.

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d’emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol. En aquest sentit, les reunions entre responsables tècnics del Departament de Salut amb el Ministeri de Sanitat són constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte. El desplegament d’aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves i progressivament s’hi aniran afegint altres funcionalitats.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s’obtindrà a través del web de La Meva Salut. Properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats. Malgrat que el llançament del certificat covid digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

Segueix-nos

680
1,492