Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Rodríguez Uribes anuncia que al gener arrencarà “un treball entre ministeris” per tirar endavant l’Estatut de l’Artista

El ministre creu que la mesura és una "fita" de legislatura i la solució definitiva per al sector cultural

|

En el mateix moment en què, entre altres iniciatives, el Parlament de Catalunya vol promoure “l’Estatut de l’Artista”, el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, treu el mateix tema i assegura que l’Estatut de l’Artista és una “fita” de legislatura i la “solució definitiva al problema endèmic del sector cultural per la intermitència de la seva activitat”. Així, ha anunciat que a partir del mes de gener posaran en marxa “un treball interministerial”, que s’ha de fer, ha afegit, “bé i amb calma”. El ministre l’ha definit com una “necessària carta de drets i deures que donarà visibilitat, seguretat jurídica i reconeixement als treballadors de les arts en viu”.

Durant l’entrevista, el ministre també ha ressaltat els 200 milions d’euros extra per a la cultura a través dels fons europeus, així com els diners destinats al sector als pressupostos de l’Estat, que “augmenten un 37% les partides per al Ministeri de Cultura i Esports i un 25% les dedicades a polítiques culturals en el conjunt del govern”.

El ministre, a TV1, ha defensat que tenen l’oportunitat “no només de resistir, sinó també d’ajudar a transformar i generar estructures fortes en la cultura amb uns pressupostos que són els que mereix, que posen en valor la cultura com a dret, com a indústria i com a valor”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge