Dimecres, 19 Juny 2019

Renting de cotxes: Com disposar d’un vehicle sense comprar-lo?

|

Llogar el cotxe perquè es passa més temps aparcat que en moviment. Aquesta és la idea amb la que milers de particulars han decidit fer el salt i posar a disposició d’altres usuaris el seu vehicle quan no el fan servir. “Vaig comprar un cotxe, que encara estic pagant, i que tinc gairebé 5 dies aparcat”, explica en Pau. “Llogar-lo m’ajuda a pagar-ne les quotes”.

“El lloguer de cotxes entre particulars neix com a conseqüència dels 30 milions de vehicles que hi ha a Espanya que passen el 95% del seu temps aparcats”. Així ho defineixen des de Amovens, una de les plataformes que permet posar en contacte persones que disposen d’un vehicle i persones que el volen llogar. “El creixement del sector es deu a dos factors: experiència de l’usuari i preus més baixos”, asseguren. De fet, per a aquesta companyia la clau de l’èxit és precisament “fer del lloguer una bona experiència”.

Triar un cotxe a través d’una app

“A través del procés de lloguer a través de la app o de la web, s’eviten inconvenients que dificulten l’accés al cotxe, com per exemple el temps d’espera de cua en un mostrador, la recopilació de tràmits, limitacions d’edat o de poca disponibilitat de cotxes”, comenten des d’Amovens. “El propietari és qui tria el preu diari que creu convenient per al seu vehicle. I no es cobra la fiança prèviament perquè el cost del lloguer és el que queda fixat a la reserva”, afegeixen.

“Tenir un cotxe no implica només una inversió al moment de la compra, sinó que s’ha de comptar amb el seu manteniment, despeses de pàrquing, que algunes persones ja no estan disposades a pagar o a enfrontar-se a aquesta despesa”, expliquen des de Social Car al Més Economia. “A més, també es busca ser més pràctic en el nostre dia a dia i s’ha despertat molt la consciencia de cuidar al medi ambient. Si es redueix el número de cotxes, es redueix també el diòxid de carboni, el consum de combustible i les ciutats estan menys saturades”.

Què passa en cas d’accident?

“Es estrany que passi alguna cosa durant en lloguer, però si passa disposes d’una assegurança i assistència en carretera per solucionar qualsevol incidència de manera ràpida i efectiva”, comenten. “Si no es pot solucionar l’averia, es truca a Social Car i al propietari per informar-los del que ha passat. Assistència portarà el cotxe al taller més pròxim o un taller de confiança del propietari i també al conductor del vehicle. En aquest cas, Social Car retornarà al conductor la part del lloguer que no s’hagi consumit”. Detallen que en cas d’avaria, el conductor només es responsable si l’avaria es causada per un mal ús del vehicle durant el període de lloguer.

Des d’Amovens recorden que “el lloguer de cotxes entre particulars ofereix una assegurança a tot risc amb franquícia, per tant l’arrendatari ha de pagar fins l’import de la franquícia i la resta ho cobreix l’assegurança. En cap cas es veu afectada la pòlissa de l’actual propietari”.

Sobre l’actual creixement d’inversors en aquest sector ambdues companyies asseguren que si hi estan interessades, indica que és un model que aporta valor afegit al desenvolupament social i que implica un pas endavant en la mobilitat del servei. Malgrat tot, reconeixen que no és una activitat regulada al 100% i que per tant, és impredictible.

Publicitat

Seguiu-nos a: