Diumenge, 19 Gener 2020

Puigneró viatja al Regne Unit i firma un acord amb la Universitat de Bristol per impulsar solucions basades en 5G

El pacte preveu l’impuls de projectes pilot innovadors a través del Centre de recerca i2cat

|

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha aprofitat una visita al Regne Unit per signar un acord per impulsar solucions basades amb el G i les tecnologies avançades amb la Universitat de Bristol. Segons ha informat el Departament en un comunicat, l’acord contempla el desenvolupament de projectes pilot en entorns reals amb l’ús de tecnologies digitals avançades (TDA), especialment en l’àmbit de la a 5G. Així, es preveu la transferència mútua de coneixements tecnològics en els àmbits d’interès comú entre Catalunya, a través del centre de recerca i2cat, i la Universitat de Bristol. A més, han acordat treballar plegats per promoure la presència de la dona en el sector TIC i la seva participació en l’economia digital.

Puigneró ha signat el conveni com a president del Patronat de la Fundació i2cat i ha convidat les autoritats universitàries a conèixer i col·laborar en tots els projectes que el Govern ha impulsat en tecnologia 5G, blockchain i d’Intel·ligència artificial. A més
ha reiterat que “Catalunya vol ser la capital 5G del sud d’Europa “.

L’acord s’emmarca en el viatge del conseller al Regne Unit, convidat per la Universitat de Surrey per explicar l’estratègia digital del Govern de Catalunya. A banda de fer una conferència a l’Escola de Negocis del centre universitari, el conseller ha visitat el Centre d’Innovació 5G de la universitat.

Precisament les Universitats de Surrey i Bristol són avui dos referents en el desplegament del 5G a Regne Unit. Es tracta de dues de les tres universitats que tenen l’encàrrec del govern per desenvolupar una xarxa pilot d’aquesta tecnologia al país, que serà la base del futur desplegament a tot el territori.

Publicitat

Seguiu-nos a: