Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

Puigneró avisa que el Govern està “cansat” d’incompliments en infraestructures i demana garanties per la B-40

El vicepresident espera que el gobierno entregui "detalls per escrit i compromisos" sobre l'obra a la bilateral

|

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha dit que l’executiu reclamarà “explicacions pel dèficit en infraestructures que Catalunya pateix per part de l’Estat any rere any” a la subcomissió de la bilateral d’infraestructures. Un dels punts que estarà sobre la taula serà la Ronda del Vallès després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, anunciés que el govern espanyol finançarà les obres de la B-40 projectades pel Govern. En una atenció a mitjans a la futura estació de Camp Nou de l’L9, Puigneró ha dit que espera que el govern espanyol entregui “detalls per escrit i compromisos en ferm” respecte la B-40 “abans de pronunciar-se sobre el projecte”. “Volem garanties, estem cansats d’anuncis que acabin en res”, ha dit.

El conseller de Polítiques Digitals i Territori ha assegurat que “és evident que aquest ramal és molt necessari pel Vallès” per descongestionar la C-58 i les autopistes AP7 i A2; ha advertit que la Generalitat revisarà que es donin “les garanties tant de traspàs com de recursos econòmics per dur-ho a terme”. “No volem anuncis sinó compromisos ferms i per escrit d’aquestes voluntats expressades”, ha reiterat.

Puigneró ha afegit que a Catalunya hi falten moltes infraestructures –”la majoria de les quals són competència de l’Estat”– que ajudarien a descongestionar l’AP-7, després de setmanes de col·lapse. Una de les inversions més necessàries és a Rodalies que “és un desastre”. “Si no millorem Rodalies, estem condemnant molta gent a utilitzar el cotxe”, ha dit, per concloure: “Hi ha un dèficit d’inversió estructural per part de l’Estat en infraestructures i això s’ha de resoldre. La resta seran pedaços”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496