Dijous 22 abril 2021

Puigdemont denuncia la manca de “compromís pressupostari” del govern espanyol amb el corredor mediterrani

La CE diu que "no és una opció" retardar més enllà del 2030 la finalització de la xarxa bàsica de transport transeuropeu

|

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha denunciat aquest dimarts en el ple de l’Eurocambra la manca de “compromís pressupostari” del govern espanyol amb el corredor mediterrani. Durant la seva intervenció, Puigdemont ha criticat que el pressupost que hi destina el govern espanyol està “lluny” del que seria necessari. “Sense un compromís pressupostari per part dels governs, en aquest cas de l’espanyol, el projecte triga més temps de l’esperat”, ha denunciat. A més, l’eurodiputat de Junts ha reclamat més inversions perquè hi hagi “la interoperablitat necessària” amb ports i aeroports.

En un debat al ple sobre la xarxa de transport transeuropea, la comissària de Transport, Adina Valean, ha apostat per reforçar les connexions transfrontereres i ha rebutjat retardar la finalització de la xarxa bàsica més enllà del 2030. “Ampliar el termini del 2030 no és una opció”, ha dit Valean, que ha afegit que caldran 300.000 milions d’euros en els pròxims 10 anys per finalitzar-la.

Segueix-nos

680
1,474