Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

Principi d’acord perquè es pugui triar entre 25 o 29 anys de còmput per a les pensions

PSOE i UP han convençut la CE i ara els falta tancar-ho amb els agents socials

|

El Ministeri de Seguretat Social ha acordat amb la Comissió Europea i amb Unides Podem que els pensionistes puguin triar per calcular les pensions entre el període actual de 25 anys o ampliar-lo a 29, excloent els dos de pitjor cotització. Segons confirmen fonts del Ministeri encapçalat per José Luis Escrivá a l’ACN, aquesta és la proposta que plantejaran als agents socials en la reunió que mantindran aquest divendres a les 12.30 hores per tancar la reforma del sistema. Fonts de la Moncloa han confiat a aconseguir el suport de sindicats i patronal així com d’una àmplia majoria parlamentària en aquesta “recta final de la negociació”. “La reforma conté mesures per millorar l’equitat del sistema i reforçar els ingressos”, defensen.

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha destacat en una piulada a Twitter que la reforma “reforça les pensions més baixes, que afecten especialment a les dones”. “Per aconseguir-ho, millorem la cobertura de les llacunes de cotització que es deriven de la inestabilitat laboral”, afirma.

Segons Díaz, l’acord serveix per “protegir les pensions i reforçar el caràcter redistributiu del sistema”. “Ho fem incrementant els ingressos que aportaran les empreses pels salaris més alts i protegint més les pensions més baixes”.

La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, també ha celebrat l’acord amb el PSOE que plantejaran als agents socials, que ha estat “molt treballat” i “amplia drets als pensionistes garantint la sostenibilitat del sistema gràcies a l’augment d’ingressos”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge