Dimecres, 19 Juny 2019

El preu de l’electricitat marca un nou rècord històric

|

El preu de l’electricitat continua pujant. Aquest dimecres però s’ha arribat a un màxim històric. El preu del megawatt hora (MWh) al mercat ja ha arribat al 70,99 euros. Una xifra que queda lluny respecte els 63,99 euros que marcava la mitjana d’agost. L’anterior màxim es va registrar el dia 6 d’agost, amb 68,51 euros.

Però, a què es deu aquesta pujada? El sector ho atribueix a l’onada de calor, però aquest no és l’únic motiu. L’increment del petroli seria un dels altres factors clau per entendre aquest augment de preu.

Amb les onades de calor d’aquest estiu, s’han disparat no només les vendes sinó l’ús del ventilador o dels aparells d’aire condicionat. Per tant, la demanda d’energia també ha crescut.

Una crescuda del 37%

En un any, el preu del megawatt ha pujat gairebé un 37%, situant-se així prop dels 70 euros. Segons els experts, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) hauria de supervisar i controlar que les empreses no se n’aprofitin i inflin els preus.

Aquest augment de preu ha fet que la factura elèctrica hagi augmentat un 3% respecte el mes anterior. El cost final per a l’usuari pot veure’s incrementat una mitjana de fins a cinc euros en la seva factura elèctrica.

Publicitat

Seguiu-nos a: