Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

El Port de Barcelona registra noves màximes històriques durant el 2016

|

Redacció

El Port de Barcelona va registrar diversos nous rècords històrics durant l’any 2016, impulsat per la millora en els tres principals àmbits d’activitat de la instal·lació: la gestió de contenidores, l’arribada de passatgers i el moviment de vehicles. “Els tres segments d’activitat, els més estratègics per al Port de Barcelona, han registrat increments importants respecte a l’any anterior”, ha explicat avui el president de l’entitat, Sixte Cambra.

El port ha registrat un total de 2,2 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), un increment del 14,5% respecte l’any passat, i el volum més elevat de l’última dècada. Concretament, el tràfic de contenidors destinats al comerç exterior han augmentat tant en l’àmbit de l’exportació, amb una millora del 3,8%, i la importació, amb un repunt del 8,7%.

Per regions, Àsia destaca com a origen i receptora de contenidors de la instal·lació portuària, i la Xina es manté com a principal soci comercial, ja que és origen o destí de fins al 23% del volum total d’aquesta modalitat de comerç. D’altra banda, el continent amèrica concentra el 25% de les exportacions i el 9% de les importacions.

Pel que fa als passatgers, durant 2016 s’ha experimentat un augment del 6,7%, fins a situar-se als 3,95 milions de persones. EL total de creueristes s’ha elevat en un 5,6%, fins als 2,68 milions. Els viatgers de port base, és a dir, aquells que finalitzen o inicien el seu creuer a Barcelona suposen un 58% del total.

A la vegada, el moviment de vehicles del Port ha crescut un 4%, fins arribar a les 916.834 unitats, principalment gràcies a les més de 770.000 exportacions. L’organització va registrar uns beneficis de 33,2 milions d’euros, una reducció del 16% que s’atribueix als elevats ingressos de l’any anterior a causa de la venda de diversos actius financers.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge