Divendres 20 maig 2022

El Port de Barcelona, escorcollat en una operació contra el finançament irregular del CDC

|

Redacció

La Guàrdia Civil estaria escorcollant aquest matí diversos organismes públics, inclòs el Port de Barcelona, en una operació contra el finançament irregular de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), segons apunten diversos mitjans. Tot i que en un primer moment s’ha apuntat a la detenció del president de l’entitat, Sixte Cambra, juntament amb una quinzena de persones més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hauria informat a RAC 1, que de moment no s’ha produït cap arrest, tot i que sí s’ha demanat la presència de diversos responsables durant els registres policials.

Les autoritats estarien escorcollant també les seus de diverses empreses públiques de la Generalitat, el Port de Barcelona o entitats d’infraestructures municipals. L’operació s’emmarca en en la trama del 3%, en la que diversos empresaris haurien fet donacions al partit de centredreta per aconseguir contractes d’obra pública.

Sixte Cambra va assumir la presidència del Port de Barcelona el 2011, després d’haver exercit entre 1993 i 2004 de senador per Convergència i Unió. L’empresari va ser també vicepresident i candidat a la presidència del FC Barcelona, així com director de l’Estadi Olímpic i coordinador de l’Anella Olímpica durant els JJ.OO. de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512